Sporturi

FĂRĂ CUVINTE! Alexandra Popa a descris impecabil Gala Sportului Vâlcean: Un eveniment cu lăutari şi mâncare veche, unde agramaţii încearcă să ne cumpere voturile!!!

3.41KVizualizari

Printre persoanele care au participat la Gala Sportului Vâlcean, s-a numărat şi Alexandra Popa, voleibalistă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” – Rm. Vâlcea. Pe pagina sa de Facebook, ea a făcut o descriere succintă şi tăioasă a întregului fenomen sportiv din judeţ. Vă vom reda conţinutul integral al textului, pentru că alte completări sunt de prisos.
„Am participat la gala aceasta, atât anul trecut, cât și anul acesta. «Gala», pusă cu ghilimelele de rigoare, în ochii mei, a fost doar o pierdere de timp. Aceasta adunătură, să-i spunem, de oameni ce fac sport, a avut drept scop în niciun caz motivarea lor sau susținerea lor, ci, mai degrabă, a sponsorilor și lăudarea primăriei în ceea ce privește rezultatele de la handbal. E adevărat, sportul în care activez eu și colegele mele (volei), nu are rezultate, cel puţin nu la nivelul fetelor de la handbal, dar nici susținerea lor nu o are nimeni. Apreciez orice sportiv ce participă la competiții și are rezultate, dar nu poți compara salariul de 10.000, fie lei sau euro, ce-l primește o jucătoare străină, cu echipamentul de volei, vechi din 2009, în care au jucat zeci de fete înaintea mea, pereții scorojiţi din sală, parchetul care scârțâie sau lipsa de personal calificat în ceea ce privește educația și recuperarea, atat psihică, cât și fizică. «Gala» s-a jucat într-o horă mare cu ceva lăutari și mâncare veche. Diplome personalizate? Nu. Cutii goale pentru medalii? Cu duiumul. Singurul lucru fancy de la gală ce se presupunea a fi un eveniment important la care participă oamenii de bun augur, a fost, probabil, rochia mea, ce nu îmi lăsa fundul plin de celulită să iasă, cum a fost cazul unor «femei importante» din lumea ce a organizat «Marea întrunire a sportivilor». Gala nu a fost despre noi, cei ce avem genunchii negri de la căzături și mintea făcuta zob de la frustrări, ci pentru voi, cei agramați și plini de dosare penale, pentru că încercați să vă cumpărați voturile pentru alegerile ce urmează. Nu a fost despre noi, cei ce încercăm să îmbunătățim imaginea oraşului, ci despre voi, cei care flegmaţi și refuzați să ne acordați burse pentru că «ne rupem fundul» pe parchetul ăla nenorocit ca să dăm frumos la camera. Mi-e scârbă, mă, mi-e scârbă că niciodată nu o să pot schimba nimic, că tata nu a avut proprietăți multe și nici vreun bunic la primărie, ca să mă pună și pe mine sus și-mi vine să vomit când încercați să legaţi 4 cuvinte într-o frază despre cum o să schimbați voi lumea. Vă mulţumesc pentru toată susținerea de care nu am avut niciodată parte și despre ochii scoși când mi-am luat cei 150 de lei semestrial, timp de 2 ani, că, după, nu s-au mai găsit bani și pentru noi, sportivii”.
FĂRĂ CUVINTE! Felicitări, Alexandra!