duminică, aprilie 14, 2024
Sporturi

Fără sport în următoarele 2-3 luni? Ministrul Sănătăţii: „Nu ne gândim, deocamdată, la reluarea competiţiilor!”

1.1KVizualizari
Luni, 20 aprilie, într-o declaraţie pentru Digi24, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că autorităţile nu au luat încă în calcul reluarea competiţiilor sportive şi nici deschiderea mall-urilor, decât după alte 2-3 luni de restricţii. „Măsurile de relaxare la care ne gândim (n.r.: după 15 mai) nu înseamnă reluarea competiţiilor sportive, deschiderea mall-urilor sau a centrelor comerciale. Când vorbim de reluarea activităţii, ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă şi anumite spaţii, dar nu şi să permitem adunările cu un număr mare de oameni”, a afirmat Tătaru.
Reprezentantul Guvernului nu a oferit însă mai multe informaţii dacă întrecerile sportive vor fi interzise complet sau se vor putea desfăşura totuşi fără spectatori, aşa că se aşteaptă noi precizări.

Raed Arafat a subliniat că echipele nu-şi vor putea relua pregătirile pe 15 mai

Ulterior, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, pentru gsp.ro, că echipele nu-şi vor putea relua în niciun caz pregătirile pe 15 mai, adică imediat după încheierea stării de urgenţă. „E foarte devreme de spus, în acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai. Nu putem să estimăm şi nu putem să ne pronunţăm acum în privinţa acestui lucru. Este normal să mai rămânem încă o săptămână, două, trei sau cât va mai fi nevoie, în condiţiile în care ne aflăm acum (n.r.: în speţă, respectându-se regulile de distanţare socială)”, a subliniat Arafat.
În aceste condiţii, planurile conducerii LPF, de a se juca fotbal în Liga I în lunile iunie şi iulie, pot fi date peste cap. Tot aşa se poate întâmpla şi cu programul Federaţiei Române de Handbal, de finalizare a Ligii Florilor în luna iunie! În zilele următoare, oficialii LPF vor organiza o videoconferinţă cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a afla date noi despre intenţiile Guvernului legate de reluarea competiţiilor sportive.
Aşa cum se cunoaşte, România se află în stare de urgenţă până pe 14 mai, după care e foarte posibil ca autorităţile să stabilească alte restriciţii pentru populaţie, în funcţie de evoluţia pandemiei de Covid-19 din ţară.
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin