vineri, iulie 30, 2021
Fotbal Județean

Faza judeţeană a Cupei României, tot mai aproape de suspendare!

380Vizualizari

• programarea iniţială a semifinalelor şi finalei nu mai poate fi luată în calcul. AJF Vâlcea va reprograma meciurile la alte date

Săptămâna trecută, pe 2 iulie, membrii Comitetului Executiv al AJF Vâlcea au purtat discuţii despre reluarea sau nu a competiţiilor fotbalistice de la nivel judeţean. Din cauza restricţiilor impuse încă de autorităţi, oficialii de la Stadionul „Municipal” au constatat că este în continuare imposibil să se organizeze meciuri amicale sau oficiale în această perioadă.

Ultimele partide din competiţia KO trebuiau să aibă loc până pe 25 iulie

Prin urmare, nici semifinalele şi finala Cupei României – faza judeţeană – nu se mai pot disputa conform programării iniţiale. Aşa cum se cunoaşte, calendarul stabilit pe 16 iunie de AJF Vâlcea prevedea ca meciurile să aibă loc până pe 25 iulie. Cele două variante posibile erau următoarele: 1) dacă era permisă reluarea antrenamentelor și a competițiilor oficiale de la 1 iulie, semifinalele urmau să se disputa în sistem tur/retur, pe 11 iulie (manșa tur) şi pe 18 iulie (manșa retur), cu finala pe 25 iulie; 2) dacă era permisă reluarea antrenamentelor și a competițiilor oficiale de la 15 iulie, semifinalele urmau să se dispute într-o singură manșă, pe teren neutru, pe 18 iulie, cu finala pe 25 iulie. Ambele variante nu mai sunt în vigoare, deoarece cele patru echipe angrenate încă în competiţie (Cozia Călimăneşti, Minerul Costeşti, Unirea Tomşani şi Olteţul Alunu 2016) nu pot beneficia de posibilitatea de a se pregăti în efectiv complet în această perioadă. Aşa cum se cunoaşte, AJF Vâlcea trebuie să anunţe reprezenta judeţului în faza naţională a Cupei României până pe 5 august.

Jucătorii amatori pot formula cereri de încetare unilaterală a legitimărilor în perioada 15-25 iulie

La sfârşitul şedinţei de săptămâna trecută a Comitetului Executiv al AJF Vâlcea a fost dat publicităţii şi un comunicat de presă, care a fost postat pe site-ul oficial al instituţiei, cu precizările de rigoare în privinţa situaţiei actuale, pe care îl redăm în continuare: „S-a luat act de informarea Preşedintelui AJF privind Hotărârea nr. 32/29.06.2020 a Guvernului României – Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care face referire la fotbalul amator la art. 2 alin (3) şi care specifică faptul că începand cu 01.07.2020 se permite organizarea şi desfăşurarea de antrenamente şi cantonamente colective, în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condiţiilor stabilite prin Ordin comun al ministrului Tineretului si Sportului şi ministrului Sănătăţii, APLICABILE PENTRU LIGA I.
Această prevedere, practic, ne arată că este imposibil la nivel judeţean să se organizeze competiţii amicale şi oficiale în această perioadă, întrucât trebuie respectate şi îndeplinite condiţiile impuse jucătorilor şi oficialilor de la Liga I. În consecinţă, s-a aprobat ca programarea iniţială a semifinalelor şi finalei Cupei României, faza judeţeană, să nu mai fie luate în calcul, acestea urmând a fi reprogramate la alte date, în funcţie de Hotărârile Guvernului României legate de ieşirea din starea de alertă la nivel naţional”.
Tot la întâlnirea din 2 iulie, s-a aprobat perioada de transferuri pentru sezonul viitor, care se vor putea realiza între 14 iulie şi 5 octombrie, dar şi intervalul în care jucătorii amatori pot formula cereri de încetare unilaterală a legitimărilor (15-25 iulie).