Sporturi

Fetele şi băieţii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au triumfat în etapele judeţene de volei din cadrul ONSŞ pentru licee

329Vizualizari

Săptămâna trecută, a avut loc etapa judeţeană de volei din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar pentru licee, atât la băieţi, cât şi la fete. Cele două turnee s-au disputat joi, 30 ianuarie, în Sala Capela, din Rm. Vâlcea. Dacă întrecerea masculină a adunat la start patru echipe din judeţ (CNMB – cu două formaţii, Liceul Pedagogic şi Liceul din Brezoi), la feminin nu au fost decât două participante (CNMB şi Liceul Pedagogic).

Toate meciurile din cadrul celor două turnee s-au încheiat cu scorul de 2-0

Aşa cum era de aşteptat, pe baza experienţei acumulată în Campionatul Naţional de volei, echipa de fete de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a reuşit să câştige fără emoţii meciul cu rivala sa, Liceul Pedagogic (cu 2-0), şi să-şi adjudece astfel titlul de campioană judeţeană a ONSŞ – licee. Ca de obicei, pe banca tehnică a echipei de la CNMB au stat Denisa Stoicănescu şi Romaniţa Nicolau, în timp ce formaţia adversă i-a avut la timonă pe Horia Predescu şi Dana Dobre.

Voleibaliştii lui Marius Mărgărit n-au avut emoţii în lupta pentru primul loc

În condiţiile în care în competiţia băieţilor au fost patru participante, prima oară au avut loc semifinalele. CNMB a dispus cu 2-0 de Liceul Brezoi, iar CNMB 2, cu acelaşi scor, de Liceul Pedagogic. Echipa din Brezoi (antrenată de profesoara Bianca Mihaela Mazilu) şi-a adjudecat apoi locul 3, după o victorie cu 2-0 în faţa formaţiei de la Pedagogic (care a fost antrenată tot de Horia Predescu şi Dana Dobre). Ulterior, prima echipă de la CNMB (pregătită de Marius Mărgărit) a câştigat tot cu 2-0 partida cu formaţia secundă a liceului (care a avut-o la cârmă pe profesoara Maria Mihai). Ca şi la fete, din lotul campioanei au făcut parte toţi jucătorii echipei care evoluează în Campionatul Naţional de volei, aşa că succesul de la ONSŞ era previzibil. „Nici anul acesta, nu s-a pus problema învingătoarei în etapa judeţeană a ONSŞ pentru licee. N-am pierdut niciodată calificarea mai departe! M-aş bucura însă ca pe viitor să fie cât mai multe echipe angrenate în această competiţie. Dar nu prea avem de unde să le adunăm, pentru că nu mai face nimeni volei în Vâlcea la acest nivel”, a subliniat antrenorul Marius Mărgărit, coordonatorul catedrei de volei de la CNMB.

Faza zonală de volei din cadrul ONSŞ pentru licee va avea loc în Bănie

Echipele Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” vor reprezenta judeţul în faza zonală de volei din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar pentru licee. Ambele competiţii, de băieţi şi fete, vor avea loc în luna martie, la Craiova. „Şi în acest an, vom evolua tot în grupa din Bănie! Turneele vor avea loc între 8 şi 27 martie, perioada exactă urmând a fi stabilită de către oficialii din Craiova. Probabil că fetele vor juca într-o zi, iar băieţii în alta”, a mai adăugat Marius Mărgărit.