duminică, aprilie 14, 2024
Fotbal Diverse

FIFA a stabilit grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar

997Vizualizari
Vineri, 1 aprilie, la Doha, s-a desfăşurat tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Spre deosebire de ediţiile precedente, în 2022, competiţia supremă a sportului-rege nu se va mai desfăşura vara, ci la sfârşitul anului, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Ca o altă noutate, evenimentul de săptămâna trecută a fost organizat chiar dacă, din diferite motive, se cunosc doar 29 dintre cele 32 de echipe care ar trebui să participe la World Cup.
Astfel, din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina, ultima naţională din Europa va fi decisă abia în luna iunie. Prima oară, va avea loc meciul Scoţia – Ucraina, echipa care va triumfa urmând s-o înfrunte pe Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la lua parte la cea de-a 22-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal.
Alte două echipe vor fi stabilite în urma unor baraje intercontinentale. Într-unul dintre acestea, Costa Rica, echipă clasată pe locul 4 în preliminariile din America de Nord şi Centrală şi Caraibe o va întâlni pe reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă. În schimb, Peru, locul 5 în calificările din America de Sud, o va înfrunta, pe 13 sau 14 iunie, în Qatar, pe câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor din Asia, partidă în care se vor întâlni, la Doha, pe 7 iunie, naţionalele Australiei şi Emiratelor Arabe Unite.

În prima fază a turneului final al Campionatului Mondiale, cele 32 de echipe au fost împărţite în opt grupe de câte patru, în cadrul cărora care se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în optimi, fază din care meciurile vor avea loc eliminatoriu.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL
Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022)

• Grupa A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador
• Grupa B: Anglia, SUA, Iran, Câştigătoarea play-off-ului din Europa (Ţara Galilor – Scotia/Ucraina)
• Grupa C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită
• Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Câştigătoarea play-off-ului dintre America de Sud – Australia/Asia (Peru – Australia/EAU)
• Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Câştigătoarea play-off-ului dintre America de Nord şi Centrală şi Caraibe – Oceania (Costa Rica – Noua Zeelandă)
• Grupa F: Belgia, Croația, Maroc, Canada
• Grupa G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun
• Grupa H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana