vineri, mai 7, 2021
Monden

Fiii Satului s-au întâlnit an de an la Drăgoeşti, cu prilejul Zilei Comunei. Evenimentul din 2020 nu va mai avea loc

704Vizualizari
Ziua Comunei Drăgoeşti – Fiii Satului s-a desfăşurat anual din 2012 şi până în prezent, timp de 8 ediţii, de Sf. Maria (15 august), mai precis din momentul în care Gheorghe Melente a fost ales în funcţia de primar. În 2020, e prima oară când evenimentul nu va putea însă avea loc, din cauza pandemiei de Covid-19. totuşi, potrivit alesului PNL, manifestarea a fost programată, invitaţii principali fiind Mariana Ionescu Căpitănescu şi Ilie Dură, dar contractele cu cei doi artişti nu vor produce efecte, dacă show-ul nu se va desfăşura.
De-a lungul anilor, evenimentul de la Drăgoeşti s-a bucurat de prezenţa unor cântăreţi de marcă din muzica populară românească, precum Constantin Enceanu (2016, 2018), Petrică Mîţu Stoian (2017), Olguţa Berbec (2019), acompaniamentele muzicale fiind asigurate de trupa lui Costel Ghinea. De asemenea, pe scena amplasată chiar lângă stadion au mai urcat şi membrii ansamblului comunei, Căluşarii din Drăgoeşti.
Pe de altă parte, cu prilejul Zilei Comunei Drăgoeşti, s-a desfăşurat şi o competiţie sportivă rezervată copiilor, Cupa „Mihai Viteazul”, la care au participat elevii şcolilor gimnaziale din Drăgoeşti, Olanu şi Galicea. Premiile au constat în cupe, medalii şi diplome.