Fotbal Județean

Finala fazei judeţene a Cupei României se va disputa sâmbăta aceasta, la Horezu

598Vizualizari
Sâmbăta, va avea loc finala fazei judeţene a Cupei României, iar în ultimul act al competiţiei KO se vor înfrunta două echipe din Liga a IV-a: Olteţul Alunu (FOTO) şi Chimia 1973 Rm. Vâlcea. Spre deosebire de ediţiile precedente, niciuna dintre echipele care se vor bate acum pentru marele trofeu nu a fost implicată însă în lupta pentru titlul de campioană. Aşa cum se cunoaşte, în 2023, SCM Rm. Vâlcea a realizat eventul, după ce a câştigat atât Liga a IV-a, cât şi Cupa României.
Anul acesta, dacă pentru „chimişti” calificarea în finală reprezintă o premieră, formaţia din localitatea administrată de primarul Cristian Birăruţi a trecut deja printr-o experienţă la acest nivel. Pe 6 iunie 2018, Olteţul Alunu a pierdut cu Cozia Călimăneşti, în ultimul act, cu scorul de 3-0. În partida din sezonul actual, deznodământul este greu de anticipat, având în vedere că în cele două combatante evoluează jucători valoroşi, cu vechi ştate de serviciu la nivel judeţean, dar şi naţional, chiar dacă unii sunt trecuţi de prima tinereţe.
AJF Vâlcea a stabilit ca finala Cupei României să se dispute la Horezu, pe stadionul din Treapt, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 17.30. Conform regulamentului, în caz de egalitate la finele celor 90 de minute de joc, pentru stabilirea câştigătoarei trofeului se vor executa direct lovituri de la 11 metri.