Fotbal Național

Flacăra Horezu a făcut spectacol cu Minerul Costești. Radu Dobrescu – hat-trick!

410Vizualizari

• „olarii” s-au impus cu 5-1 și au obținut prima victorie în 2021 și cu Gabriel Mangalagiu pe banca tehnică

Vineri după amiază, au avut loc meciurile din cadrul ultimei etape din sezonul regulat al Ligii a III-a. Runda a programat și un duel între două dintre cele trei echipe vâlcene din Seria 7: Flacăra Horezu și Minerul Costești. Ambele au avut un parcurs foarte slab în 2021, cu doar 1 punct câștigat până la acest meci direct, în șapte etape. Partida s-a disputat pe stadionul din Treapt și s-a încheiat cu victoria clară a elevilor lui Gabriel Mangalagiu, care au prins o zi excelentă și s-au impus cu 5-1 (după 3-0, la pauză).

Învingătoarea era decisă încă din minutul 26, când scorul a devenit 3-0

„Olarii” au deschis scorul foarte repede, în minutul 5, prin Radu Dobrescu, iar în minutul 18 au majorat diferența la 2-0, după un gol semnat de Ionuț Moldovan. Învingătoarea era deja decisă în minutul 28, când același Radu Dobrescu a punctat din nou, pentru 3-0, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză.
Flacăra Horezu a început în trombă și cel de-al doilea mitan, iar în minutul 47 a urcat scorul la 4-0, prin Ovidiu Comănescu. Mai mult decât atât, în minutul 60, Radu Dobrescu (FOTO – în timp ce e felicitat de Gabriel Mangalagiu) a înscris încă o „boabă”, iar „olarii” conduceau cu o diferență greu de imaginat înaintea partidei (5-0). Pentru tânărul atacant transferat vara trecută de la Sporting Pitești, acesta a fost primul hat-trick pe care l-a reușit în cariera sa, la nivel de seniori. Pe 15 iunie, Radu Dobrescu va împlini frumoasa vârstă de 20 de ani.

La 5-0, Laurențiu Nicolaescu a marcat golul de onoare al „ortacilor”

Minerul Costești a redus din handicap în minutul 69, golul de onoare al „ortacilor” fiind semnat de Laurențiu Nicolaescu. Până la final nu s-a mai marcat deloc, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 5-1, aceasta fiind prima victorie a Flăcării Horezu în 2021 și cu Gabriel Mangalagiu pe banca tehnică. Succesul le dă mari speranțe oficialilor din Treapt că, în sezonul viitor, dacă se va păstra lotul actual și vor mai fi realizate câteva transferuri de calitate, se vor putea obține rezultate mult mai bune, din moment ce și tinerii jucători vor progresa.
De partea cealaltă, pentru Minerul Costești, sezonul nu s-a încheiat încă, Marius „Țete” Vlădoi & Co. urmând a disputa peste două săptămâni barajul de menținere în Liga a III-a, împotriva unei campioane județene. Meciurile vor avea în dublă manșă, pe 15 și 22 mai.