Fotbal Național

Flacăra Horezu a irosit „nşpe” ocazii (inclusiv un penalti!), la Ghiroda! „Olarii” au fost salvaţi, pe final, de Adrian Stănică

418Vizualizari

Flacăra Horezu a terminat la egalitate meciul pe care l-a disputat în deplasare, în fieful echipei CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Partida care a avut loc vineri, 22 noiembrie, s-a încheiat cu scorul de 1-1 (după ce timişenii au condus cu 1-0, la pauză). Din păcate, din pricina ocaziilor numeroase pe care le-au ratat, printre care s-a numărat şi un penalti, Adi Popa, Cristi Munteanu & Co. s-au ales doar un punct din acest duel, deşi ar fi meritat, cu siguranţă, victoria!

Robert Popa a apărat penaltiul din minutul 38, dar un timişean a înscris apoi din apropiere

Flacăra Horezu şi-a arătat valoarea încă din prima repriză, în care a avut câteva bune oportunităţi de a înscrie, pe care jucătorii din Treapt le-au irosit însă cu nonşalanţă. De partea cealaltă, singura fază demnă de consemnat a fost chiar cea din care CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a deschis scorul, în minutul 38, contrar cursului jocului. Experimentatul Ciprian Dinu l-a contrat la minge pe Sebastian Budur, iar arbitrul de centru, Costinel Iacob (din Craiova), a arătat imediat punctul de la 11 metri. Penaltiul executat slab de Alexandru Baranyi a fost apărat însă de tânărul goal-keeper Robert Popa (17 ani), dar „olarii” n-au fost deloc vigilenţi când balonul a revenit în suprafaţa de pedeapsă, iar Liviu Herci l-a trimis în plasă, cu stângul, din preajma porţii: 1-0.

Lovitura de la 11 metri executată de Cristi Munteanu, în minutul 55, a fost respinsă în corner

La puţin timp după revenirea de la vestiare, mai precis în minutul 55, şi Flacăra Horezu a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, după ce portarul echipei din Timiş, Raul Barbu (19 ani), a avut un duel cu Ionuţ Simeanu, pe care centralul din Dolj l-a apreciat ca fiind unul neregulamentar, astfel că le-a pus „olarilor” mingea pe „var”. Cel care şi-a asumat sarcina de a executa penaltiul a fost chiar Cristi Munteanu, antrenorul-jucător-secund al formaţiei vâlcene, dar mingea trimisă de acesta a fost respinsă în corner de goal-keeper-ul timişean. Horezenii şi-au înteţit atacurile după ocazia imensă de a restabili egalitatea, dar au fost în continuare ineficienţi în faţa buturilor adverse.

Samson Nwabueze a fost aproape de a marca şi cel de-al doilea gol, în prelungirile partidei

Până la urmă, egalarea a survenit în minutul 86, după o lovitură liberă de la aproximativ 17 metri, perpendicular pe poarta timişeană. Antrenorul-jucător-principal Adrian Popa a executat-o cu măiestrie, portarul Raul Barbu a respins însă mingea, uluitor, de la vinclu, dar Adrian Stănică a fost atent şi a împins-o în plasă, cu latul (1-1), acesta aflându-se la primul gol după revenirea în Treapt, de la CSM Slatina, fapt care s-a produs în vară. Mai mult decât atât, în cel de-al treilea minut de prelungiri al partidei, „olarii” puteau da chiar şi lovitura de graţie la Ghiroda, prin Samson Nwabueze, însă şutul acestuia, din 7-8 metri, a fost respins miraculos, cu piciorul, de tânărul Raul Barbu.
În acest duel, pentru Flacăra Horezu au evoluat următorii jucători: Robert Popa – Vlăduţ Bălan, Ciprian Dinu, Cristi Munteanu, Samson Nwabueze, Gabriel Precup, Ionuţ Simeanu (Andrei Nuţă ’87), Adrian Stănică, Sebastian Preda, Radu Georgescu, Adrian Popa. Rezerve neutilizate: Denis Vlădoi – Cătălin Niţu, Ştefănel Covalschi, Emilian Bîrziche.