sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Național

Flacăra Horezu a petrecut patru sezoane la nivel naţional. Bilanţul echipei din Treapt în Liga a III-a

775Vizualizari
Flacăra Horezu a retrogradat din Liga a III-a în această vară, după patru sezoane petrecute la nivel naţional. Cea mai mare performanţă a „olarilor” a fost obţinută în ediţia 2018-2019, prima după promovare, când Adi Popa & Co. au ocupat locul 3 în Seria a III-a, cu 57 de puncte, primele două clasate fiind Turris Oltul Tr. Măgurele (74) şi FC „U” Craiova (62).
În acel an, primarul Nicolae Sărdărescu a avut cu adevărat o echipă de senzaţie în Treapt (FOTO), printre cei care se aflau în lot numărându-se inclusiv portarul Florin Matache. Aşa cum se cunoaşte, acesta a ieşit în evidenţă după „dubla” pe care Dinamo Bucureşti a disputat-o cu Slovan Liberec, în sezonul 2009-2010 din Europa League. După o înfrângere cu 0-3, la „masa verde”, pe Stadionul din „Ştefan cel Mare”, din cauza pătrunderii suporterilor pe teren, jucătorii antrenaţi la vremea respectivă de italianul Dario Bonetti au câştigat cu 3-0 în Cehia, iar apoi s-au impus cu 9-8 la penaltiuri, într-un meci disputat pe 12 august 2009. Florin Matache a apărat atunci ultima lovitură de departajare şi a calificat-o pe Dinamo în grupele competiţiei europene, astfel că ex-portarul din Treapt şi-a căpătat imediat numele de „eroul de la Liberec”.
Aventura echipei Flacăra Horezu în Liga a III-a a continuat în ediţia 2019-2020, când „olarii” au ocupat locul 4 în Seria a IV-a. Din acel sezon s-au disputat însă doar 16 etape, campionatul fiind întrerupt după prima rundă din retur, din cauza izbucnirii pandemiei de Covid-19. Pe primele trei locuri, s-au clasat FC „U” Craiova 1948 (cu 42 de puncte) – care a promovat în eşalonul superior, Şoimii Lipova (29) şi Crişul Chişineu-Criş (28).
În fine, în 2020-2021, echipa din Treapt a terminat pe locul 7 în Seria a VII-a, din 10 participante, cu 20 de puncte în cont. De menţionat e faptul că 16 dintre acestea au fost cucerite de „vechea gardă”, condusă de Adi Popa. Fără acea „zestre”, Flacăra Horezu ar fi picat la judeţ încă din vara trecută! După plecarea acestuia la Viitorul Dăeşti, împreună cu cei mai buni jucători din lot, a urmat un an şi jumătate de declin pentru gruparea din Treapt, care se încheie, iată, acum, cu retrogradarea din Liga a III-a.