vineri, martie 5, 2021
Fotbal Național

Flacăra Horezu a terminat la egalitate meciul de la Cermei

853Vizualizari

În această după amiază, Flacăra Horezu a disputat, în deplasare, un nou meci în Liga a III-a. Echipa din Treapt s-a deplasat în judeţul Arad, pentru a înfrunta formaţia Gloria Lunca Teuz Cermei. Partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, după ce, la finele primei reprize, scorul a fost favorabil adversarilor: 1-0.

Gloria Cermei a deschis scorul din penalti, în minutul 8

Arădenii au marcat în minutul 8, prin Bogdan Burlă, care a transformat un penalti acordat după un fault comis în suprafaţa de pedeapsă de Raul Nistor, asupra lui Matiş. Horezenii au contestat însă lovitura de la 11 metri acordată de arbitrul clujean Victor Hurducaş. Vâlcenii au avut o şansă uriaşă de a egala în minutul 20, când antrenorul-jucător Adi Popa a centrat de pe partea dreaptă, iar senegalezul Mansour Gueye a reluat mingea cu capul, din 8 metri, însă portarul arădenilor, Dagău, a respins miraculos mingea de sub transversală.

Arădenii au trimis mingea în transversală, din lovitură liberă

„Olarii” au început în trombă repriza secundă şi au avut prima mare ocazie în minutul 49, când Adi Popa a pătruns în suprafaţa de pedeapsă adversă, pe partea dreaptă, dar şutul său la colţul lung a fost apărat de Dagău. În minutul 52, Gabi Precup a expediat un „trasor” de la 17 metri, însă mingea a trecut pe lângă poarta arădenilor. Replica adversarilor a apărut în minutul 63: după o combinaţie între Gruiescu şi Filip, primul a intrat în careul de 16 metri şi i-a pasat lui Matiş, care a şutat la un metru peste poartă. Mai mult decât atât, în minutul 68, Bogdan Burlă a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a lovit transversala.

Cristi Munteanu a marcat golul egalizator, în minutul 80

Flacăra Horezu a egalat în minutul 80, prin Cristi Munteanu: după un corner de pe partea dreaptă, Adrian Stănică a centrat pentru fundaşul din Treapt, care a trimis mingea în plasă, din 6 metri: 1-1. În minutul 82, nigerianul Samson Nwabueze a pus latul la o pasă de pe partea stângă, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. Finalul a fost unul incediar, ambele echipe având, pe rând, şansa de a tranşa meciul în favoarea sa. Flacăra Horezu a beneficiat de două ocazii, prin Adi Popa şi Mansour Gueye, iar arădenii – de una, prin Ciubotariu. În minutul 90+1, Gloria Lunca Teuz Cermei şi-a mai creat o altă ocazie de a lua toate cele trei puncte: după un contraatac rapid, Tudoran a pătruns în suprafaţa de pedeapsă, a şutat la colţul lung, dar mingea a trecut pe lângă bară. Acelaşi Tudoran a scăpat apoi singur spre poarta vâlceană, în minutul 90+4, dar a fost blocat.
În acest duel, pentru Flacăra Horezu au evoluat următorii jucători: Robert Popa – Samson Nwabueze, Cristi Munteanu, Ciprian Dinu, Emilian Bârziche, Gabriel Precup, Raul Nistor (Adrian Stănică ’73), Adrian Popa, Sebastian Preda (Ionuţ Simeanu ’73), Radu Georgescu, Mansour Gueye. Jucătorii de rezervă ai echipei vâlcene au fost Denis Vlădoi – Vlăduţ Bălan, Ionuţ Niţu şi Cătălin Nuţă.

În următoarea rundă, „olarii” îl înfruntă pe Ştefan Nanu, în Treapt

După această remiză, Flacăra Horezu a adunat 14 puncte şi ocupă locul 4 în clasamentul Seriei a IV-a. „Olarii” se află la egalitate cu alte trei formaţii, care sunt despărţite între ele de golaveraj: Crişul Chişineu Criş (14-8), Fortuna Becicherecu Mic (13-7) şi Progresul Pecica (14-11), din acest punct de vedere echipa din Treapt având 12-6. Lidera ierarhiei este FC „U” Craiova, cu 22 de puncte.
În următoarea rundă din Liga a III-a, care va avea loc week-end-ul viitor, formaţia din Treapt va juca, pe teren propriu, în compania echipei LPS Cetate Deva. Duelul cu trupa antrenată de Ştefan Nanu e programat sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 15.00.