duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Național

Flacăra Horezu are o comoară în curte. Poate fi cel mai scump junior după Laurenţiu Brănescu!!!

2.14KVizualizari

Portarul Robert Popa a atras inclusiv atenţia oficialilor Federaţiei Române de Fotbal, după meciul de 5 stele pe care l-a făcut în Cupa României, în 16-imile competiţiei, unde Flacăra Horezu a înfruntat-o pe Astra Giurgiu. Goal-keeper-ul în vârstă de doar 16 ani a avut cel puţin 7 parade de senzaţie, care l-au exasperat inclusiv pe antrenorul Dan Alexa. „Este magnific. De unde e puştiul ăsta? Este fenomenal!”, avea să exclame, după meci, antrenorul Astrei.
La ora actuală, Robert Popa (care se pregăteşte suplimentar şi cu Robert Tufişi, antrenor la Universitatea Craiova) este unul dintre puştii-minune din fotbalul românesc. Căpitan al naţionalei Under 17 a României, el este comoara din Treapt. Poate cel mai valoros junior din Vâlcea, după Laurenţiu Brănescu, tot portar, care, reamintim, s-a transferat în 2010 la Juventus Torino contra sumei colosale de 450 de mii de euro.
Milică Popa, tatăl lui Robert, nu se gândeşte încă la un transfer al fiului său, chiar dacă acesta este lăudat în toată presa naţională. „Din punctul nostru de vedere, atât al meu, cât şi al lui Robert, în carieră este foarte important să respecţi etapele corespunzătoare. Adică, mai întâi, el trebuie să joace vreo doi ani prin Liga a II-a, apoi, în Liga I, şi, după aceea, ne putem gândi la un transfer în ţară sau în străinătate. Bineînţeles, dacă va fi să primească o ofertă care să-i pună în valoare calităţile, nu o putem refuza. Până la urmă, el are nevoie de încredere, cursivitate în jocuri, pentru a ajunge cât mai sus. Are doar 16 ani… Să nu uităm asta! Deocamdată, nu trebuie să ne entuziasmăm prea mult… Am mai spus: dacă sărim anumiţi paşi, riscăm să distrugem toată munca de până acum!”, a precizat Milică Popa.
„Îl felicit pe Robert pentru meciul foarte bun pe care l-a avut cu Astra. Are o maturitate în joc care ne uimeşte pe toţi… La Horezu, avem chiar trei portari de calitate: pe el, pe Denis Vlădoi şi pe Dragoş Constantinescu. Succesele noastre din Liga a III-a şi Cupa României s-au datorat faptului că suntem o familie mare şi unită. Vrem să rămânem aşa mereu şi să obţinem rezultate deosebite pentru Horezu, dar şi pentru Vâlcea”, a spus şi Adrian Popa, antrenor-jucător la Flacăra Horezu.