Fotbal Național

Flacăra Horezu – Astra Giurgiu 0-2 (FINAL). Echipei vâlcene i s-a refuzat un penalti la 0-0!

2.34KVizualizari

În această după amiază, Flacăra Horezu a disputat cel mai important meci din ultimii ani. După ce a trecut de Minerul Costești, Pandurii Tg. Jiu și FC Argeș Pitești, echipa din Treapt a întâlnit, pe teren propriu, pe Astra Giurgiu, în șaisprezecimile Cupei României.
Partida a stârnit un interes enorm printre vâlceni, în Treapt fiind prezenți aproximativ 1500 de spectatori, așa cum a anticipat, de altfel, și primarul Nicolae Sărdărescu. Acesta e semnul cel mai bun că horezenii, dar și toți vâlcenii, au apreciat cum se cuvine performanța „olarilor” din acest sezon. Flacăra Horezu a adus în Treapt o echipă de Liga I, și nu pe una oarecare, ci chiar pe Astra Giurgiu, finalista ediției precedente a competiției, fostă campioană națională în sezonul 2015-2016.

Desfășurarea LIVE a meciului:

Min. 10 – Astra Giurgiu a avut două șanse de a deschide scorul, dar portarul Robert Popa a respins de fiecare dată

Min. 15 – Ocazie imensă de gol a horezenilor! Echipa vâlceană a beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, perpendicular pe poarta adversă, dar mingea șutată de Cristi Munteanu a lovit bara laterală, chiar aproape de vinclu. Balonul a sărit apoi în careul de 6 metri, la Mansour Gueye, care a tras însă pe lângă poartă. Senegalezul se afla oricum în ofsaid.

Min. 25 – Robert Popa a avut încă două intervenții de senzație, la două șuturi periculoase trimise de Florentin Matei și Grahovac (la ultimul tânărul portar din Treapt respingând miraculos de sub transversală)

Min. 35 – Greșeală mare de arbitraj în Treapt, echipa vâlceană fiind privată de o lovitură de la 11 metri! Mansour Gueye a pătruns în suprafața de pedeapsă, a șutat spre poarta adversă, mingea a lovit mâna unui giurgiuvean, dar arbitrul piteștean Robert Avram s-a făcut că nu vede acest lucru și a lăsat jocul să continue.

Min. 45 – GOOOL!!! 0-1 !!! Astra Giurgiu a deschis scorul chiar în ultimul minut al reprizei, prin Valentin Gheorghe, abia intrat pe teren. Giurgiuveanul a primit o minge la marginea careului de 16 metri, lateral stânga, l-a fentat pe Samson Nwabueze, iar apoi a șutat plasat, cu efect, direct sub transversală.

PAUZĂ !!! Astra Giurgiu conduce cu 1-0 după primele 45 de minute de joc.

Min. 50 – Ocazie mare pentru Flacăra Horezu! Centrare bună de pe partea dreaptă, pentru Mansour Gueye, aflat pe linia de 6 metri, dar fundașul oaspeților, Graur, a fost mai rapid decât jucătorul senegalez și a respins mingea cu capul.

Min. 52 – După un corner, Robert Popa a avut o nouă intervenție senzațională, la lovitura de cap a lui Grahovac, când portarul horezenilor a reținut mingea de lângă stâlpul porții.

Min. 70 – Serie de atacuri la poarta vâlceană. Sebastian Preda a respins de pe linia porții, cu capul, o minge pe care scria gol, iar apoi Robert Popa și-a salvat din nou echipa, cu o robinsonadă de zile mari.

Min. 75 – Prima înlocuire la Flacăra Horezu, Sebastian Preda i-a lăsat locul în teren lui Ionuț Simeanu.

Min. 85 – GOOOL!!! 0-2!!! Astra Giurgiu s-a desprins decisiv după o fază la care au contribuit cei doi jucători de culoare aflati pe teren. După o centrare înaltă care a prins pe picior greșit defensiva vâlceană, Toni Brito e Silva i-a pasat perfect lui Goodness Ajayi, iar ultimul a îndeplinit doar o simplă formalitate, înscriind cu capul în poarta goală.

Min. 85 – Două schimbări în același timp la Flacăra Horezu: au ieșit Răzvan Olteanu și Raul Nistor, au intrat Cătălin Nuță și Vlăduț Bălan.

FINAL DE MECI!!! Scor final: 0-2.
Flacăra Horezu a fost învinsă de Astra Giurgiu, în șaisprezecimile Cupei României. Echipa vâlceană merită însă toate felicitările, atât pentru parcursul extraordinar din întreaga competiție, în care a scos din cursă și două formații de Liga a II-a, cât și pentru evoluția bună din această partidă cu fosta campioană națională.

Dan Alexa l-a lăudat pe portarul Robert Popa. Astra Giurgiu ar putea negocia transferul tânărului portar din Treapt

Intervențiile extraordinare ale lui Robert Popa din timpul meciului din această după amiază au atras atenția oficialilor de la Astra Giurgiu. Imediat după una dintre fazele în care goal-keeper-ul vâlcean s-a remarcat, Dan Alexa, a exclamat, disperat, către banca de rezerve vâlceană: „De unde aveți portarul ăsta? E excepțional!”. Afirmația de apreciere a antrenorului de la Astra Giurgiu poate fi semnul că formația miliardarului Ioan Niculae ar fi dispusă să negocieze achiziționarea titularului naționalei Under 17 a României. De altfel, înaintea meciului din Treapt, președintele giurgiuvenilor, Daniel Coman (fost portar la FC Argeş şi Rapid Bucureşti), s-a interesat, la rândul său, de situaţia lui Robert Popa.