luni, ianuarie 18, 2021
Fotbal Național

Flacăra Horezu, eşec la limită în fieful echipei Crişul Chişineu-Criş

633Vizualizari

În etapa a 10-a a Ligii a III-a, care a avut loc în acest week-end, Flacăra Horezu a evoluat în deplasare, în fieful echipei Crişul Chişineu-Criş. Din păcate, fără patru piese de bază din lot (Robert Popa, Cristi Munteanu, Samson Nwabueze şi Sebastian Preda), care au absentat din diferite motive, „olarii” au pierdut la limită partida din vestul ţării. Formaţia arădeană s-a impus cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat după pauză.

Prima repriză a fost animată, dar s-a încheiat cu un scor alb

Fotbaliştii echipei de pe Crişul Alb au început în trombă partida de pe teren propriu, iar în startul primei reprize şi-au creat două bune ocazii de a înscrie. În minutul 1, Neluţ Roşu a şutat puternic, de la aproximativ 25 de metri, dar mingea a fost respinsă de goal-keeper-ul Denis Vlădoi. La câteva zeci de secunde, Nicu Modan a pătruns periculos în suprafaţa de pedeapsă, dar a fost blocat de un fundaş horezean. Replica vâlcenilor a apărut imediat: în minutul 5 antrenorul-jucător din Treapt, Adi Popa, a avut o incursiune pe partea dreaptă şi a şutat din unghi, fără probleme însă pentru portarul Ovidiu Paşcalău.
În continuare, s-a jucat pe contre, fiecare echipă având şansa de a deschide scorul. Astfel, arădenii au fost periculoşi prin aceiaşi Nicu Modan şi Neluţ Roşu, în timp ce horezenii au ieşit la rampă prin Ionuţ Simeanu, care a ratat două ocazii în prima jumătate de oră. Apoi, în minutul 35, după o serie de pase, mingea a ajuns la „italianul” Adrian Piţ (care a bifat, cândva, în urmă cu un deceniu, două meciuri la AS Roma), acesta a pătruns în careul de 16 metri, pe partea dreaptă, a tras pe jos, în cros, de puţin pe lângă bara laterală.

Arădenii au reuşit să înscrie golul victoriei în minutul 68

După revenirea de la vestiare, senegalezul Mansour Gueye (FOTO) a şutat periculos de la circa 16 metri, dar noul portar intrat între buturile arădenilor după pauză, Rafael Zamfir (crescut la UTA Arad), a respins mingea, iar apoi faza s-a stins, deoarece niciun alt fotbalist vâlcean n-a fost în apropiere pentru a prelua balonul. Crişul Chişineu-Criş a marcat golul victoriei în minutul 68: o centrare a lui Neluţ Roşu, de pe partea dreaptă, l-a depăşit pe portarul Denis Vlădoi, mingea ajuns la Nicu Modan, care a înscris din 3 metri (1-0).
După golul încasat, deşi au avut o posesie mai bună, vâlcenii n-au reuşit să-şi creeze nicio ocazie mai clară şi să restabilească egalitatea. De partea cealaltă, în minutul 88, fotbaliştii de la Chişineu-Criş au bifat încă o şansă mare de a înscrie: după o centrare înaltă, peste defensiva vâlceană, a lui Adrian Piţ, mingea a ajuns la Marian Codrea, care a întors un fundaş de la Flacăra Horezu şi a tras defectuos, mult pe lângă poarta „olarilor”.
În acest duel, pentru Flacăra Horezu au evoluat următorii jucători: Denis Vlădoi – Adrian Stănică (Vlăduţ Bălan’75), Ştefănel Covalschi (Răzvan Olteanu ’46), Ciprian Dinu, Emilian Bârziche, Gabriel Precup, Raul Nistor, Adrian Popa, Ionuţ Simeanu (Andrei Nuţă ’88), Radu Georgescu, Mansour Gueye. Rezervă neutilizată: Dragoş Constantinescu (portar).