Fotbal Național

Flacăra Horezu, la ora adevărului! Miercuri, 28 august, de la ora 17.30, echipa din Treapt înfruntă Pandurii Tg. Jiu, în turul 3 al Cupei României

384Vizualizari

Flacăra Horezu a avut parte de o „împerechere” complicată în turul 3 al Cupei României, deoarece va juca, pe teren propriu, cu o echipă de Liga a II-a. Este vorba de Pandurii Tg. Jiu, care va veni în Treapt la mijlocul acestei săptămâni. Chiar dacă nu ocupă o poziţie de frunte în eşalonul superior, formaţia gorjeană reprezintă o „nucă tare” pentru „olari”, un lucru cu care a fost de acord şi antrenorul-jucător al grupării vâlcene, Adi Popa.
„Ne aşteaptă un meci greu, Pandurii este o echipă aflată în creştere de formă, care a avut evoluţii bune în ultima perioadă. Trebuie să tratăm foarte serios şi această partidă, să dăm totul pe teren, cu speranţa că vom izbuti să ne calificăm mai departe în Cupa României. E o dorinţă a noastră, nu neapărat un obiectiv. Vrem să-i facem fericiţi pe suporterii noştri, pe conducătorii clubului, pe reprezentanţii administraţiei locale, care ne susţin, în frunte cu primarul Nicolae Sărdărescu, dar şi pe toţi locuitorii din Horezu. În acest meci, vom alinia cea mai bună formulă de echipă, nu avem nici accidentaţi, nici suspendaţi, aşa că pe teren vor intra jucătorii cei mai buni şi cei mai în formă”, a subliniat Adi Popa.
În ultimul meci din Liga a II-a (cel de acasă, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, încheiat cu 0-0), antrenorul viitoarei adversare a horezenilor, Adrian Bogoi, a trimis pe teren următorii jucători: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă (cpt.), Rob. Bratu, Vasilescu – Lu Yuefeng, Trancă – Kim Hery (Al. Dinu ’70), Nichifor (R. Filip ’86), Rasoveanu – P. Popescu (D. Unguru ’82). Rezerve neutilizate au fost Iul. Dinu – Erhard, Nic. Cotolan şi Vişan.

„Olarii” mai au doi paşi de făcut până ce vor aduce o echipă de Liga I în Treapt

„Un meci în Cupa României cu o echipă de Liga a II-a a fost primul nostru vis, iar acum ni s-a îndeplinit. Următorul e acela de a aduce o formaţie de Liga I în Treapt şi ar fi chiar extraordinar să reuşim şi asta. Sperăm să trecem de Pandurii, iar apoi vom vedea ce va fi apoi, deocamdată nu ne gândim decât la acest meci. Oricum, în turul următor, vom întâlni tot o echipă de Liga a II-a, cele din Liga I urmând a intra abia din şaisprezecimi”, a mai adăugat Adi Popa.
Flacăra Horezu s-a întâlnit cu Pandurii Tg. Jiu şi în iarnă, însă într-un meci amical care a avut loc pe 9 februarie, pe sinteticul din Zăvoi, când echipa vâlceană s-a impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Alex Cioablă şi Ionuţ Gonzales Neamţu, culmea!, chiar golgheterii din sezonul trecut al Ligii a III-a. Niciunul dintre aceştia nu se mai află însă acum în Treapt. Primul s-a transferat la CSM Reşiţa în această vară, iar al doilea a ajuns la CS Afumaţi.
Partida dintre Flacăra Horezu şi Pandurii Tg. Jiu, din turul 3 al Cupei României, va avea loc miercuri, 28 august, de la ora 17.30, pe stadionul din Treapt.