Fotbal Național

Flacăra Horezu, mai tare decât Minerul Costeşti. Echipa din Treapt s-a impus la limită, la Orleşti

886Vizualizari
În actualul sezon al Ligii a III-a, Vâlcea are o echipă de top (Viitorul Dăeşti) şi două de jumătatea inferioară a clasamentului (Flacăra Horezu şi Minerul Costeşti). Formaţia de la Fedeleşoiu a început campionatul în trombă şi are deja două victorii în cont: 3-0, pe teren propriu, cu ACSO Filiaşi, iar apoi 2-1, în deplasare, cu Petrolul Potcoava.
În ceea ce le priveşte pe celelalte grupări din judeţ, atât „olarii”, cât şi „ortacii” au debutat cu eşecuri drastice în prima rundă (0-6). Astfel, Minerul Costeşti a fost învinsă în Bănie, de CS „U” Craiova 2, în timp ce Flacăra Horezu a cedat chiar în Treapt, în faţa formaţiei CSM Slatina, astfel că, după prima etapă, au împărţit poziţiile codaşe în ierarhia Seriei a VI-a.
Cele două reprezentante ale Vâlcii din subsolul clasamentului s-au înfruntat, sâmbătă după amiază, pe stadionul din comuna Orleşti, într-un aşa-zis duel al „răniţilor”. Meciul s-a încheiat cu victoria formaţiei antrenate de Narcis Enăchescu, care s-a impus la limită, cu 2-1 (după ce „olarii” au condus şi la pauză, cu 1-0).
Răzvan Dinu (20 de ani) a deschis scorul în minutul 22, dar „ortacii” au reuşit să egaleze în startul reprizei secunde, prin veteranul Răzvan Milosteanu (care va împlini în această toamnă, pe 14 octombrie, vârsta de 38 de ani). Flacăra Horezu a dat lovitura de graţie în minutul 71, printr-un alt tânăr fotbalist, Radu Bîrzan (care va sărbători, în curând, 21 de ani), astfel că şi-a trecut în cont trei puncte extrem de preţioase.

Radu Bârzan (ex-CS „U” Craiova) încearcă să-şi relanseze cariera la Flacăra Horezu

Ambii marcatori de la Flacăra Horezu, în victoria de la Orleşti, cu Minerul Costeşti, sunt tineri. Răzvan Dinu s-a născut pe 16 martie 2001 şi s-a format la Sporting Piteşti, de unde a ajuns în Treapt în vara anului 2019. În schimb, Radu Bîrzan (FOTO) s-a născut pe 12 septembrie 1999, la Băbeni, unde a şi deprins tainele fotbalului, cu antrenorul Marian Deaconescu.
Autorul golului decisiv pentru Flacăra Horezu a bifat, la un moment dat, şi două meciuri în Liga I, pentru CS „U” Craiova. Debutul său la cel mai înalt nivel a avut loc pe 30 aprilie 2017, într-un meci pe care echipa din Bănie l-a câştigat lejer, cu 3-0, în deplasare, în fieful formaţiei CFR Cluj. Ulterior, pe 7 mai 2017, el a fost folosit de Gigi Mulţescu şi în partida cu Viitorul Constanţa, din Bănie, câştigată de elevii lui Gică Hagi, cu 1-0.
În cariera sa, Radu Bîrzan a mai evoluat la CS „U” Craiova 2 (în Liga a III-a), FC Argeş Piteşti (Liga a II-a) şi CSM Deva (în sezonul trecut), la ultima dintre acestea avându-l ca antrenor pe pe Ştefan Nanu. În plus, el a fost convocat de mai multe ori şi la selecţionata Under 19 a României. În această vară, fotbalistul originar din Băbeni a ajuns la Flacăra Horezu, sub comanda lui Narcis Enăchescu, fără îndoială, cel mai potrivit antrenor cu care poate încerca să-şi relanseze cariera.