vineri, iulie 10, 2020
Fotbal Național

Flacăra Horezu, mai tare decât Viitorul Dăeşti! Liderii celor două echipe, Adi Popa şi Florin Costea, au apărut la finalizare

415Vizualizari

La finele acestei săptămâni, mai precis vineri, 29 noiembrie, cele două echipe vâlcene din Liga a III-a, Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti, s-au înfruntat, în meci direct, pe stadionul din Treapt. Derbiul judeţului a contat chiar pentru ultima etapă din tur şi a fost câştigat de formaţia din oraşul administrat de primarul Nicolae Sărdărescu, care s-a impus la limită, cu scorul de 2-1 (după ce s-a aflat în avantaj şi la pauză, 1-0). Partida a fost cât se poate de spectaculoasă, fiind presărată cu numeroase ocazii de poartă şi cu trei goluri frumoase, câştig de cauză având gruparea care a avut mai multă luciditate la finalizare.

„Olarii” au deschis scorul prin Radu Georgescu, chiar la prima ocazie de gol a meciului

„Olarii” au început meciul în trombă şi au marcat chiar la prima acţiune ofensivă, care s-a consemnat în minutul 7. Radu Georgescu a driblat doi jucători la marginea careului de 16 metri, iar apoi a şutat în colţul lung al porţii adverse, fără speranţă pentru tânărul Costin Marinoiu: 1-0. Viitorul Dăeşti a replicat imediat, iar în următorul sfert de oră a beneficiat de trei ocazii mari de gol, toate avându-l în prim plan pe Florin Costea. „Cioară” nu a fost însă deloc într-o zi bună şi a irosit cu nonşalanţă toate cele trei şanse în care s-a aflat faţă în faţă cu portarul Robert Popa. Până la pauză, s-au mai consemnat alte două oportunităţi de gol, câte una de fiecare parte, pe care Adrian Stănică şi Octavian Vasile nu au reuşit să le fructifice.

Adi Popa, ca Andrea Pirlo! Antrenorul-jucător din Treapt a majorat avantajul după pauză

Viitorul Dăeşti a avut un start nefast şi în repriza secundă, când a încasat, din nou, un gol, tot la prima ocazie a adversarilor. Era minutul 47, când Flacăra Horezu a beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, iar antrenorul-jucător-principal Adi Popa a prins un şut senzaţional (ca Andrea Pirlo, odinioară!) şi a catapultat mingea direct sub transversală, aproape de vinclu: 2-0. Fără a mai avea nimic de pierdut, fotbaliştii pregătiţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă s-au năpustit în atac, pentru a relansa partida. „Olarii” au încercat însă să profite de spaţiile libere din defensiva formaţiei vizitatoare, iar în două rânduri au fost foarte aproape de a se desprinde la trei „lungimi”. Prima oară, în minutul 64: Radu Georgescu a ajuns singur cu portarul Costin Marinoiu, dar a tras slab, direct în braţele acestuia. Peste doar 10 minute, a fost rândul lui Adrian Stănică să irosească o altă bună oportunitate de gol: acesta a pătruns în careul dăeştean, dar şi-a prelungit prea mult mingea, dar, când a încercat să mai facă un ultim dribling, balonul a sărit dintr-un jucător advers în corner.

Viitorul Dăeşti a solicitat un penalti, dar arbitrul a scos mingea în afara suprafeţei de pedeapsă

La faza imediat următoare, Viitorul Dăeşti a solicitat o lovitură de la 11 metri, după ce Ion Marian a fost contrat dur de Samson Nwabueze. Arbitrul partidei, Eduard Belega (din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş) a considerat însă că infracţiunea s-a produs în afara suprafeţei de pedeapsă şi a acordat echipei vizitatoare doar o lovitură liberă din colţul careului de 16 metri, iar Marian Roşianu a trimis mingea de puţin peste transversală. În minutul 85, a urmat o nouă ratare monumentală a horezenilor, de această dată chiar Adi Popa fiind cel care a irosit şansa de gol. Antrenorul-jucător-principal din Treapt a ajuns singur cu portarul advers, dar l-a luat la ţintă pe bravul Costin Marinoiu. În loc de 3-0 şi de un final liniştit, horezenii au suferit din greu în ultimele minute de joc, după ce Florin Costea a înscris cu capul, din 8 metri, lângă bara laterală, după o centrare perfectă a lui Octavian Vasile, astfel că Viitorul Dăeşti a redus din handicap: 2-1. Oaspeţii au presat şi mai mult în căutarea golului egalizator şi au avut ultima şansă în minutul 90, după un şut periculos de la 18 metri, când mingea a deviat în corner dintr-un fundaş advers. Cele 4 minute de prelungiri au fost ca un calvar pentru „olari”, care au rezistat însă cu brio şi şi-au trecut în cont o victorie extrem de preţioasă.
În acest duel, pentru Flacăra Horezu au evoluat următorii jucători: Robert Popa – Vlăduţ Bălan (Andrei Niţu ’46), Răzvan Olteanu, Cristi Munteanu, Samson Nwabueze, Gabriel Precup, Ionuţ Simeanu, Adrian Stănică (Emilian Bârziche ’89), Radu Georgescu, Sebastian Preda, Adrian Popa. De partea cealaltă, Viitorul Dăeşti a contat pe Costin Marinoiu – Octavian Vasile, Alin Bucei, Bogdan Lăzărescu, Marian Roşianu, Gabriel Rizea (Andrei Dima ’46), Lucian Iordache, Florian Pârvu, Ciprian Talpoş, George Neacşu (Ion Marian ’53), Florin Costea.