miercuri, decembrie 6, 2023
Fotbal Național

Flacăra Horezu nu a mai disputat meciul cu Gaz Metan Mediaş 2, din deplasare. Echipa sibiană, afectată de Covid-19

852Vizualizari
În acest week-end, Flacăra Horezu trebuia să dispute în deplasare cel de-al cincilea joc din actualul sezon al Ligii a III-a. Este vorba de partida cu Gaz Metan Mediaş 2, ce urma să aibă loc vineri, 9 octombrie, pe Stadionul „Axente Sever”, din Copşa Mică. Deşi au făcut deplasarea până în Ardeal (parcurgând aproape 200 de kilometri), „olarii” nu au mai jucat până la urmă acest meci.

Ardelenii au raportat trei cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor de la echipa „satelit”

Cu puţin timp înainte de startul partidei, după ce echipa horezeană completase inclusiv raportul de arbitraj, observatorul de joc a anunţat că a primit o înştiinţare de la FRF, prin care i s-a transmis că meciul nu se poate disputa. Motivul? Sibienii au raportat trei cazuri de Covid-19 în rândul jucătorilor din lot.
Pe de altă parte, în condiţiile în care la Mediaş sunt testaţi periodic toţi cei ce fac parte din academia clubului din judeţul Sibiu, inclusiv juniorii-republicani înscrişi în Liga Elitelor, şi alţi fotbalişti au fost depistaţi ca fiind purtători ai virusului apărut în China. În total, din totalul celor 90 de tineri jucători ai Mediaşului, vreo 11-12 aveau coronavirus. Astfel, cu toate că în lotul echipei „satelit” de la Gaz Metan nu erau decât trei infectaţi, partida cu Flacăra Horezu a fost anulată, de teamă că jucătorii pozitivi au intrat deja în contact cu ceilalţi încă „necontaminaţi”.

„Observatorul ne-a anunţat că a primit ordin de la Federaţie că meciul nu se mai joacă”

„Având în vedere numeroasele cazuri de Covid-19 din cadrul cubului sibian, partida din acest week-end nu s-a mai putut desfăşura. Chiar înainte de startul jocului, observatorul ne-a anunţat că a primit ordin de la Federaţie că meciul nu se mai dispută. Asta a fost situaţia! Am mers până la Copşa Mică, am completat şi foaia de joc şi chiar când am terminat şedinţa tehnică şi ne pregăteam să ieşim pe teren, ni s-a transmis că duelul nu va mai avea loc”, a declarat Adi Popa, antrenorul-jucător al echipei Flacăra Horezu, după deplasarea în Ardeal.
Cel mai probabil, conform regulamentului FRF, meciul de la Copşa Mică ar putea fi reprogramat pentru o dată ulterioară. „Deocamdată, nu ştim nimic ce se va întâmpla cu această partidă. Aşteptăm să vedem ce decizie va lua Federaţia”, a adăugat Adi Popa.