Fotbal Național

Flacăra Horezu, prima înfrângere din acest sezon. Echipa din Treapt, învinsă la scor de forfait la Tr. Măgurele

458Vizualizari
După patru meciuri fără înfrângere, dar şi fără gol primit (din care două în Liga a III-a şi alte două în Cupa României), Flacăra Horezu a clacat! La cel de-al cincilea examen, Adi Popa & Co. au fost învinşi, în deplasare, de nou-promovata CSM Cetatea Tr. Măgurele, cu 3-0, acelaşi scor cu care „olarii” s-au impus în etapa precedentă în faţa echipei Vediţa Coloneşti. Formaţia din Teleorman – care e antrenată de fostul fotbalist de Liga I Costin Lazăr – a marcat cele trei goluri în ultimul sfert de oră, profitând şi de faptul că gruparea din Treapt a rămas în inferioritate numerică pe teren, din minutul 60.

Primul gol a picat dintr-un penalti acordat după o fază extrem de complicată

Primul gol a picat în minutul 76, din penalti, acordat însă după o fază complicată, ca în finala Ligii Naţiunilor de anul trecut, dintre Franţa şi Spania (2-1), când Kylian Mbappe a înscris, deşi era în ofsaid în momentul pasei iniţiale pe care a primit-o din partea lui Theo Hernandez. La Tr. Măgurele, un fotbalist al echipei gazdă a pasat în adâncime, către un teleormănean care se afla în poziţie de afară din joc (Cosmin Ionică), dar mingea a fost deviată nefericit de un horezean şi a ajuns până la urmă la destinaţie, în speţă, la cel care era în ofsaid. Elevul lui Costin Lazăr a pătruns în suprafaţa de pedeapsă şi a avut timp să devieze uşor balonul înainte de a se ciocni violent cu portarul Rareş Sporea, care ieşise să-l blocheze.
Faza a semănat izbitor cu cea de joi, 8 septembrie, din meciul West Ham – FCSB (3-1), din Conference League, când ivorianul Maxwel Cornet a atins mingea înaintea portarului Ştefan Târnovanu, iar formaţia bucureşteană a fost sancţionată cu un penalti. Şi arbitrul Marius Chiţu (din Târgovişte) a procedat la fel la Tr. Măgurele, acordând imediat „11 metri” pentru echipa gazdă, tocmai pentru că jucătorul de la CSM Cetatea Tr. Măgurele a atins primul mingea.
Culmea este însă faptul că asistentul Mihai Marian Ionescu (din Bradu – Argeş) a ridicat fanionul pentru ofsaid, probabil pentru că nu a văzut că mingea a fost deviată între timp de jucătorul horezean. Centralul a venit la margine şi i-a explicat exact ce s-a întâmplat, şi anume că balonul a fost atins de un vâlcean, iar poziţia lui Cosmin Ionică nu mai trebuia să fie penalizată. Cosmin Pleşa a transformat penaltiul, şutând puternic, pe sub Rareş Sporea, care a ghicit colţul, dar n-a reuşit să şi apere penaltiul: 1-0.

Andrei Damian a marcat de la peste 45 de metri, iar Petruş Pintilie şi-a dat autogol

Se părea că Flacăra Horezu va pierde la limită această partidă, dar, în cele cinci minute de prelungiri acordate de arbitrul Marius Chiţu, „olarii” au mai încasat încă două „boabe”. În minutul 90+2, Andrei Damian a recuperat o minge pe linia de la centrul terenului, a făcut câţiva paşi şi, când l-a văzut ieşit la marginea suprafeţei de pedeapsă pe Rareş Sporea, a şutat spre poarta vâlceană. Goal-keeper-ul de la Flacăra Horezu a făcut eforturi să revină repede între buturi, dar n-a mai reuşit să respingă mingea trimisă de la peste 45 de metri, iar aceasta a intrat sub transversală: 2-0.
În minutul 90+5, Aurel June a pătruns în careul de 16 metri pe partea dreaptă, a vrut să trimită mingea în faţa porţii, spre un coechipier, dar Petruş Pintilie s-a aflat pe direcţia acesteia şi a deviat-o nefericit în plasă, din 7-8 metri, fără speranţă pentru portarul Rareş Sporea: 3-0.
După această înfrângere, Flacăra Horezu a rămas cu 6 puncte în cont şi ocupă locul 3 în ierarhia Seriei a VI-a, la egalitate cu Viitorul Dăeşti. Adi Popa & Co. au însă un golaveraj mai bun, 5-4, faţă de 3-4 al formaţiei de la Fedeleşoiu.
Sursă foto: www.teresport.ro