duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Național

Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti, ajutate de Guvern! Statul va plăti 75 la sută din salariile sportivilor şi antrenorilor, dar nu mai mult de 4125 de lei net pe lună

385Vizualizari
Săptămâna trecută, Guvernul a venit cu o veste bună pentru toţi factorii implicaţi în sportul românesc: sponsori, conducători, antrenori şi sportivi. Astfel, premierul Ludovic Orban a anunţat că, pe perioada în care sportul va fi afectat de pandemia de coronavirus, salariile sportivilor şi antrenorilor vor fi plătite de stat. Nu integral, ci doar în limita a 75 la sută din câştigul salarial mediu brut, ceea ce înseamnă, practic, că plafonul pentru fiecare sportiv şi antrenor, indiferent de disciplină, va fi de 5500 lei, din care aceştia vor primi 4125 lei, adică echivalentul a 800 de euro. De menţionat este faptul că măsura a fost introdusă în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului la solicitarea AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori).

La SCM Rm. Vâlcea, va funcţiona coplata: statul – 800 de euro, clubul – diferenţa!

Vestea este de bun augur în special pentru fotbalul mic, de la nivelul Ligilor a II-a şi a III-a, unde salariile sunt sub acest nivel. Este şi cazul celor două echipe vâlcene din Liga a III-a (Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti), care vor avea acoperită de stat cea mai mare parte a salarilor jucătorilor şi antrenorilor. Nu însă şi la nivelul Ligii I sau al echipelor de handbal (masculin sau feminin), unde drepturile jucătorilor/jucătoarelor depăşesc pragul stabilit, în acest caz urmând a funcţiona mai degrabă coplata (statul – 800 de euro, clubul – diferenţa). În acest ultim caz, este vorba de salariile componentelor echipei de handbal SCM Rm. Vâlcea.