duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Național

Flacăra Horezu vrea să revină acasă cu puncte din prima deplasare, la Naţional Sebiş

825Vizualizari

• meciul va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 18.00

Flacăra Horezu va începe noul sezon al Ligii a III-a în deplasare. Echipa din Treapt va avea parte încă din runda inaugurală de o deplasare foarte lungă, până în judeţul Arad. Astfel, Adi Popa, Cristi Munteanu & Co. vor fi nevoiţi să parcurgă nu mai puţin de 315 kilometri, pentru a înfrunta Naţional Sebiş. În condiţiile în care această distanţă nu poate fi parcursă mai devreme de 5 ore, „olarii” ar putea face deplasarea la Arad încă de vineri, pentru a fi proaspeţi la ora meciului. Partida Naţional Sebiş – Flacăra Horezu va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 18.00.

Fostul jucător de Liga I, Szabolcs Szekely (34 de ani), cel mai cunoscut din tabăra adversă

Cunoscător al fotbalului din vestul ţării, atâta timp cât a jucat ani buni la Poli Timişoara, antrenorul-jucător de la Flacăra Horezu, Adi Popa, a început încă de săptămâna trecută să culeagă informaţii despre prima adversară a „olarilor” din Liga a III-a. Astfel, Naţional Sebiş îl are ca antrenor pe Dănuţ Şomcherechi, iar printre componenţii lotului se numără şi Szabolcs Szekely (34 de ani), fost jucător de Liga I, la Poli Timişoara.
„Ne aşteaptă un meci dificil la Sebiş, mai ales că e şi una dintre cele mai lungi deplasări. Întâlnim o formaţie care are în componenţă mulţi jucători cu experienţă. În opinia mea, Naţional Sebiş e una dintre echipele bune ale seriei. Sper să trecem cu bine peste emoţiile startului în noul sezon, să avem o evoluţie pozitivă şi să scoatem un rezultat favorabil. E nevoie să abordăm meciul foarte concentraţi şi să avem determinare. Trebuie să avem o atitudine bună şi să dăm maximum pe teren, ca să ne întoarcem cu puncte de la Sebiş. Ne dorim ca toţi jucătorii să fie valizi şi să aliniem cea mai bună formulă de echipă posibilă în această primă etapă”, a spus Adi Popa.

Miercurea trecută, Naţional Sebiş a pierdut cu 2-0, pe teren propriu, în turul 2 al Cupei României

Naţional Sebiş e un adversar total necunoscut pentru microbiştii vâlceni, din moment ce, în ultimele trei decenii, nu a existat vreo confruntare directă cu echipe din judeţul nostru, nici oficială, nici amicală. Oraşul Sebiş e situat la doar 19 kilometri distanţă de staţiunea balneoclimaterică Moneasa, „Perla Munţilor Apuseni” – aşa cum e cunoscut în întreaga ţară.
Formaţia din vestul ţării s-a clasat pe locul 6 în ultima ediţie a Ligii a III-a, la 12 puncte de lidera CSM Reşiţa, care a promovat în eşalonul superior. Săptămâna trecută, în turul 2 al Cupei României, viitoarea adversară a „olarilor” a fost învinsă, acasă, cu scorul de 2-0, de Gloria Lunca-Teuz Cermei, o altă grupare ce evoluează în Seria a IV-a din Liga a III-a, care va fi rivala horenilor şi a dăeştenilor în acest campionat.