Fotbal Național

Flacăra Horezu vs. Viitorul Dăeşti sau duelul golgheterilor Mansour Gueye şi Florin Costea

151Vizualizari
Minerul Costeşti şi Viitorul Dăeşti s-au înfruntat, week-end-ul trecut, în primul derbi vâlcean din actualul sezon al Ligii a III-a. Cel de-al doilea duel inter-judeţean va avea loc la finele acestei săptămâni, între Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti. Partida se va disputa sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 17.00, în Treapt.
Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul trecut, când victoria a revenit echipei din oraşul administrat de primarul Nicolae Sărdărescu, cu scorul de 2-1. Golurile au fost marcate de Radu Georgescu şi Adrian Popa, în timp ce pentru gruparea de la Fedeleşoiu a punctat chiar golgheterul Florin Costea. Între timp, lucrurile s-au schimbat radical, iar Viitorul Dăeşti stă mai bine din punct de vedere al experienţei. Formaţia de la Fedeleşoiu are în lot chiar şi doi foşti jucători din Treapt (printre care se numără şi marcatorul din campionatul precedent, Radu Georgescu, alături de Samson Nwabueze), aşa că va porni ca favorită în duelul din acest week-end.
Dincolo de acest aspect, va fi interesant de urmărit duelul de la distanţă al golgheterilor din cele două tabere: Mansour Gueye (34 de ani) şi Florin Costea (35). În sezonul trecut, „Cioară” a fost mai bun, cu 11 goluri, faţă de cele 7 „boabe” ale senegalezului. Dar, după prima etapă, fotbalistul din Treapt e superior, prin „dubla” semnată la Petroşani, Florin Costea înscriind doar o dată în faţa echipei Minerul Costeşti.