miercuri, februarie 24, 2021
Handbal

Florentin Pera a votat pentru demiterea lui Tomas Ryde din funcţia de selecţioner

191Vizualizari

Pe 6 ianuarie, la şedinţa tehnică prin care s-a pus în discuţie soarta lui Tomas Ryde, antrenorul de la SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera, a votat pentru demiterea suedezului din funcţia de selecţioner. De aceeaşi părere cu tehnicianul campioanei României au mai fost Gheorghe Tadici (HC Zalău) – care i-a reproşat suedezului, printre altele, şi faptul că nu a învăţat limba română, Bogdan Burcea (SCM Craiova) – aceştia fiind şi principalii contestatari ai lui Ryde, Ovidiu Mihăilă (SCM Gloria Buzău), Victorina Bora (CSM Slatina), Gheorghe Covaciu (AHCM Slobozia) şi Petru Ghervan (vicepreşedintele Comisiei Tehnice).
În schimb, pentru rămânerea suedezului, au votat Dragoş Dobrescu (selecţionerul naţionalei de tineret), Ion Crăciun (Corona Braşov), Mihaela Evi (Mureşul Tg. Mureş, secundul naţionalei de junioare a României) şi Valeriu Costea (secundul naţionalei de tineret). Cu această ocazie, s-au înregistrat şi două abţineri: Carmen Amariei (Rapid Bucureşti, care e şi antrenoarea naţionalei de junioare a României) şi croatul Neven Hrupec (Dunărea Brăila). De la vot, au absentat Alexandru Weber (Măgura Cisnădie), Horaţiu Paşca (Gloria 2018 Bistriţa) – care au fost plecaţi în afara ţării cu echipele pe care le pregătesc, pentru meciurile din grupele Cupei EHF (la Koprivnica – în Croaţia şi, respectiv, la Lublin – în Polonia), Costică Buceschi (Minaur Baia Mare, secundul lui Tomas Ryde la naţionala de senioare) şi Alin Bondar („U” Cluj).

Vâlcencele Mădălina Zamfirescu şi Raluca Băcăoanu, criticate de antrenorul suedez. „Nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor”

Altfel, de menţionat mai este şi faptul că, în şedinţa Comisiei Tehnice de luni, 6 ianuarie, Tomas Ryde a criticat şi câteva dintre jucătoarele pe care le-a avut sub comandă în timpul Campionatului Mondial din Japonia. Printre cele nominalizate de suedez pe „lista neagră” s-au numărat şi vâlcencele Mădălina Zamfirescu şi Raluca Băcăoanu, alături de pivotul Crina Pintea, despre care a spus că „nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor”.
Cu Tomas Ryde la timonă, România a terminat în genunchi Campionatul Mondial din Japonia, din decembrie 2019, unde s-a clasat doar pe locul 12, după ce a suferit cele mai umilitoare înfrângeri din istoria handbalului nostru femini: 22-34 cu Suedia şi 20-37 cu Japonia!!!