vineri, iulie 10, 2020
Handbal

Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea: „Buducnost Podgorica e favorita grupei”

91Vizualizari

Antrenorul principal al SCM-ului, Florentin Pera, consideră că echipa vâlceană n-a avut deloc noroc la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor. Iar asta deoarece formaţia din Sala Traian a dat peste Buducnost Podgorica – dublă campioană europeană (în 2012 şi 2015) – iar în plus se va duela şi cu Brest Bretagne, un club cu un buget formidabil, de peste 5,5 milioane de euro. „Într-adevăr, n-am prea avut noroc la tragerea asta la sorţi. Cu toţii, ne-am fi dorit cea mai uşoară grupă, iar în acest sens era extraordinar să fim în locul Gyor-ului, în Grupa D, cu Krim, Savehof şi echipa venită din calificare. Din păcate, n-a fost deloc aşa, ci am nimerit într-o grupă echilibrată şi foarte dificilă! N-am scăpat nici de Buducnost Podgorica, dublă campioană europeană, una dintre echipele pe care doream să le evităm cu orice preţ. Din punctul meu de vedere, campioana Muntenegrului e favorita grupei, deoarece e echipa cea mai valoroasă şi a acumulat foarte multă experienţă în Liga Campionilor”, a subliniat Pera.

Campioana Muntenegrului s-a întărit cu trei jucătoare de la CSM Bucureşti: Jovanka Radicevic, Majda Mehmedovic şi Barbara Lazovic

Buducnost Podgorica a realizat transferuri importante în această vară, trei jucătoare fiind aduse chiar de la CSM Bucureşti. Este vorba de Jovanka Radicevic, Majda Mehmedovic şi Barbara Lazovic. „Alături de acestea, la Podgorica, mai evoluează şi alte handbaliste de valoare şi cu mare experienţă, aşa că Buducnost va avea, cu siguranţă, obiectivul de a se califica în Final Four-ul Ligii Campionilor în acest sezon”, a adăugat Pera.
„În ceea ce ne priveşte, trebuie să fim realişti şi obiectivi, având în vedere că e o grupă foarte grea. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, SCM Rm. Vâlcea a demonstrat în sezonul trecut că e capabilă de a produce surprize şi de a realiza performanţe peste aşteptări. Cred că experienţa acumulată, prin câştigarea titlului naţional şi prin participarea în cupele europene, ne va ajuta foarte mult să abordăm cu mare încredere şi cu motivaţie meciurile din Liga Campionilor. Consider că avem o echipă mult mai puternică în noul sezon, prin achiziţiile realizate, iar o calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor va fi o performanţă deosebită, având în vedere şi valoarea echipelor cu care ne vom confrunta în Grupa C”, a conchis Florentin Pera.