miercuri, ianuarie 27, 2021
Handbal

Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea: „Chiar dacă Brest a plecat ca favorită, echipa noastră nu a fost cu nimic inferioară”

355Vizualizari

Sâmbăta trecută, SCM Rm. Vâlcea a făcut un nou meci bun, în faţa echipei franceze Brest Bretagne, dar a avut şi de această dată ghinion şi a părăsit terenul învinsă, la fel cum s-a întâmplat şi cu Buducnost Podgorica, în urmă cu două săptămâni. Tocmai de aceea, la conferinţa de presă care a urmat partidei cu gruparea din Hexagon, antrenorul Florentin Pera a spus că elevele sale n-au fost cu nimic inferioare adversarelor.
„Mi-am dorit să încheiem grupa aşa cum am început-o, cu o victorie, dar, din păcate, nu s-a putut. Chiar dacă Brest a plecat ca principală favorită în acest meci, consider că fetele noastre nu au fost cu nimic inferioare. Am încercat să le imprim cât mai multă încredere şi dorinţă pentru a produce surpriza. După cum bine ştiţi, Brest n-a pierdut niciun punct în prima fază a Ligii Campionilor, performanţă pe care doar Gyor a mai reuşit-o. Sunt bucuros că am ţinut piept unei asemenea echipe puternice, dar sunt supărat că, pentru a doua oară după meciul cu Buducnost, am avut şansa de a obţine un rezultat pozitiv, însă am ratat-o. Din cauza erorilor tehnice pe care le-am comis şi, în mod special, din pricina ratărilor de «unu la unu» cu portarul advers, n-am obţinut o victorie care n-ar fi fost deloc o surpriză, după ceea ce s-a întâmplat în teren! Felicit echipa franceză pentru evoluţia foarte bună pe care a avut-o până în prezent, e una dintre candidatele serioase la Final Four-ul Ligii Campionilor”, a subliniat Pera.

Florentin Pera: „Le mulţumesc suporterilor pentru că au fost iarăşi alături de noi. A fost o plăcere deosebită să jucăm într-o astfel de atmosferă!”

„În ceea ce ne priveşte, sper să învăţăm din aceste greşeli. Mai avem de acumulat ceva experienţă, mai e mult de muncit pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Am schimbat nu mai puţin de şapte jucătoare faţă de sezonul trecut, iar multe sunt chiar debutante în Liga Campionilor şi probabil că din cauza asta n-am reuşit să gestionăm cum ar fi trebuit toate momentele decisive, critice. Am ratat prea mult, parcă ne-a fost frică să câştigăm! E mare păcat, pentru că atmosfera a fost, din nou, incredibilă şi ţin să le mulţumesc suporterilor pentru că au fost iarăşi alături de noi. Cred că şi pentru Brest a fost o plăcere deosebită să joace într-o astfel de atmosferă. Rămânem cu supărarea că, după aspectul jocului, am fi meritat măcar un rezultat de egalitate. Doar lipsa de experienţă a făcut ca în momentele decisive franţuzoaicele să fie mai atente, iar noi să facem atâtea erori şi să pierdem. Îmi felicit elevele pentru modul cum s-au dăruit, cum s-au luptat”, a încheiat Pera.