Handbal

Florentin Pera, antrenorul momentului în România, cel mai îndreptăţit pentru a ocupa funcţia de selecţioner al naţionalei feminine

670Vizualizari

România s-a comportat sub aşteptări la turneul final din Asia (locul 12, cu trei eşecuri umilitoare, la peste 12 goluri diferenţă!), iar la final tunurile au fost îndreptate bineînţeles către selecţionerul Tomas Ryde. Gafele suedezului le-au costat pe tricolore o clasare superioară, chiar în Top 8, dacă ar fi fost tratate cu mai multă atenţie unele meciuri. Colac peste pupăză, săptămâna trecută, a apărut şi informaţia potrivit căreia înaintea meciului foarte important cu Suedia (culmea! ţara sa natală), Tomas Ryde ar fi plecat cu soţia sa să viziteze câteva obiective turistice din Ţara Soarelui Răsare, iar antrenamentul ar fi fost condus de secundul Costică Buceschi.

Florentin Pera e precum Mirel Rădoi la fotbal: a dovedit deja că poate să facă lucruri imposibile!

Dacă Tomas Ryde îşi va da totuşi seama că e momentul să plece (sau va fi demis până la urmă de preşedintele FRH, Alexandru Dedu), pe banca naţionalei feminine este nevoie urgent de „sânge proaspăt”, pentru a revitaliza o naţională aflată la limita penibilului. În acest sens, fără îndoială, cel mai optim candidat pentru postul de selecţioner este chiar Florentin Pera, de la SCM Rm. Vâlcea. E antrenorul momentului în România şi ar fi o greşeală (sau mai degrabă o răutate!) să nu se apeleze la serviciile sale. Acesta a dovedit deja că e capabil să facă lucruri imposibile, iar titlul cucerit anul trecut în faţa gigantului CSM Bucureşti stă mărturie! Practic, la handbal feminin, România se află cam în aceeaşi situaţie ca la fotbal. Răzvan Burleanu n-a stat pe gânduri şi l-a numit pe Mirel Rădoi pe postul de selecţioner (care a avut o ascensiune la fel de rapidă ca şi Florentin Pera). Este timpul ca şi Alexandru Dedu să-i dea încredere tehnicianului de la Vâlcea pentru funcţia similară de la naţionala de handbal feminin.