Handbal

Florentin Pera are dubluri pentru fiecare dintre cele trei jucătoare infectate cu Covid-19

618Vizualizari
La turneul de la Sf. Gheorghe, SCM Rm. Vâlcea nu se va baza pe serviciile celor trei jucătoare depistate pozitiv cu Covid-19, la testele de săptămâna trecută (Marta Lopez Herrero, Maren Nyland Aardahl şi Diana Ciucă). Absenţele acestora pot fi însă suplinite, în condiţiile în care Florentin Pera are la dispoziţie dubluri pentru fiecare dintre posturile respective. Este vorba de Zeljka Nikolic (în locul Martei Lopez Herrero) – pe extrema dreaptă, Asma Elghaoui şi Dana Marin (pe postul de pivot), respectiv Marta Batinovic şi nou-venita Daciana Hosu (între buturi).
În plus, cu o singură excepţie (meciul cu Minaur Baia Mare), SCM va înfrunta adversare mult sub nivelul valoric al campioanei României din sezonul 2018-2019 (CSM Slatina, Crişul Chişineu-Criş şi Dacia Mioveni 2012 – ultimele fiind nou-promovate în Liga Florilor).

Dacă vor mai apărea şi alte cazuri de coronavirus în lot, SCM riscă să aibă mari probleme

Problemele vor apărea însă dacă se vor mai consemna şi alte cazuri între timp, care pot duce la subţierea lotului sau chiar la neprezentarea echipei vâlcene la turneul de la Sf. Gheorghe. În acest ultim caz, SCM va pierde cele patru meciuri la „masa verde” (cu 10-0), conform regulamentului FRF. Iar atunci ADIO, TITLU!, fiind greu de crezut că ar mai putea fi recuperate aceste patru înfrângeri în restul sezonului Ba chiar nici locul 2 e posibil să devină imposibil de prins, după o asemenea catastrofă, caz în care o nouă prezenţă în Liga Campionilor – anul viitor – nu va mai fi posibilă pentru Vâlcea.
Aşadar, consecinţele sunt extrem de negre, de aceea, aşa cum am mai declarat, conducătorii ar trebui să instituie un regulament de ordine interioară, care să includă şi sancţiuni pentru jucătoarele care se infectează şi pun în pericol obiectivele echipei.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea