Handbal

Florentin Pera (CSKA Moscova), trei etape la rând fără victorie în Liga Campionilor. Echipa rusă o poate întâlni pe CSM Bucureşti, în play-off-ul pentru sferturi

566Vizualizari
Antrenorul Florentin Pera trăieşte periculos la CSKA Moscova, la timona căreia nu a mai câştigat de trei etape în Liga Campionilor. La sfârşitul săptămânii trecute, duminică, 16 ianuarie, campioana en-titre a Rusiei a cedat acasă în faţa echipei Vipers Kristiansand, cu scorul de 32-28. Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor şi-a luat astfel revanşa după eşecul suferit în urmă cu aproape trei luni, chiar pe teren propriu. Pe 23 octombrie, CSKA Moscova s-a impus în Norvegia, cu 27-24.
După înfrângerea din week-end-ul trecut, echipa antrenată de Florentin Pera a ajuns la trei meciuri la rând fără victorie în Liga Campionilor. Pe 20 noiembrie, CSKA Moscova a pierdut în Slovenia, în faţa formaţiei Krim Ljubljana (21-24), după care, pe 9 ianuarie, a urmat remiza cu Odense Handbold, din Danemarca (27-27), iar acum rezultatul negativ cu Vipers Kristiansand.

Florentin Pera, într-o nouă „optime de finală” cu CSM Bucureşti, la fel ca în sezonul trecut?

După 10 etape, CSKA Moscova se află pe locul 5 în Grupa B a Ligii Campionilor, cu 10 puncte, formaţia rusă fiind precedată în clasament de Audi ETO Gyor (care are punctaj maxim după 9 meciuri), Vipers Kristiansand (14 puncte, în 10 partide), Metz Handball (12 puncte, în 9 jocuri) şi Odense Handbold (11 puncte, în 10 etape). În runda a 11-a, elevele lui Florentin Pera vor avea o misiune mult mai uşoară, în fieful echipei suedeze IK Savehof, care a adunat doar 4 puncte până în prezent, în 9 meciuri.
Dacă va termina pe locul 5 în Grupa B, CSKA Moscova o va întâlni pe CSM Bucureşti, în play-off-ul pentru sferturile Ligii Campionilor, gruparea din Capitala României având şanse foarte mari să termine pe locul 4 în Grupa A. În aceste condiţii, Florentin Pera va disputa o nouă „optime de finală” împotriva formaţiei CSM Bucureşti, la fel cum s-a întâmplat în sezonul trecut, când actualul antrenor al campioanei Rusiei se afla pe banca tehnică a echipei SCM Rm. Vâlcea.