vineri, februarie 26, 2021
Handbal

Florentin Pera, dezamăgit de ratările elevelor sale: „Am irosit nu mai puţin de 14 situaţii de 1 la 1 cu portarul advers!”

114Vizualizari
Chiar dacă a pierdut 10 jucătoare în vară şi a adus alte opt, Odense Handbold a arătat o omogenitate debordantă şi a defilat în Sala Traian, în meciul cu SCM Rm. Vâlcea, de sâmbătă, 19 septembrie. „Municipalele” nu au făcut faţă mai deloc liniei clasice de 9 metri a echipei daneze, cu două „guri de foc”, olandezele Lois Abbingh (5 goluri) şi Cornelia Nycke Groot (4), cea mai bună marcatoare din tabăra adversă fiind însă extrema stângă Freja Cohrt Kyndboel (8).

„Am mai avut meciuri în care am mai ratat mult, dar de această dată chiar am exagerat!”

La final, antrenorul Florentin Pera a pus eşecul pe seama numeroaselor ratări, dar şi pe problemele din lot cauzate de Covid-19, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez fiind depistate pozitiv. „Am mai avut meciuri în care am mai ratat mult, dar de această dată chiar am exagerat! Am irosit nu mai puţin de 14 situaţii de 1 la 1 cu portarul advers şi cred că aici s-a făcut diferenţa. Dar, am avut şi multe momente bune de joc, revenind de la 0-3, iar apoi de la 5-9, când am egalat la 9-9. Din păcate, n-am reuşit să menţinem ritmul, din cauză că am ratat enorm de mult. Şi portarul de la Odense a fost într-o formă foarte bună. Vreau să felicit echipa adversă pentru handbalul bun pe care l-a jucat şi să-i urez succes pe viitor! Odense a jucat foarte bine, în timp ce noi am ratat foarte mult şi a fost foarte greu să revenim şi să câştigăm acest meci”, a spus Florentin Pera, la conferinţa de presă de sâmbăta trecută.
Tehnicianul a recunoscut apoi că echipa nu a fost suficient de conectată la meci, după tot ce s-a întâmplat cu Liscevic şi Gonzalez. „În ceea ce ne priveşte, a fost o săptămână grea din pricina situaţiei celor două jucătoare, Liscevic şi Gonzalez. A fost dificil pentru noi, pentru că ambele sunt jucătoare importante, iar celelalte au resimţit situaţia şi presiunea. Mintea nu le-a fost sută la sută conectată la ceea ce trebuia să se întâmple pe teren, dar am luptat. De asemenea, am avut o problemă şi cu o altă jucătoare, pe care nu vreau s-o discut, care s-a aflat la doar 40-50 la sută din potenţial. Ea a încercat să-şi ajute echipa, dar atât a putut!”, a adăugat Pera.
Sursă foto: Image Plus / Facebook SCM Rm. Vâlcea