luni, aprilie 12, 2021
Handbal

Florentin Pera, după eşecul drastic din Franţa: „Am făcut cea mai slabă repriză de când sunt antrenor la Vâlcea!”

181Vizualizari

La conferinţa de presă care a urmat partidei din Franţa, cu Brest Bretagne, Florentin Pera a pus înfrângerea drastică pe seama numeroaselor greşeli individuale comise de elevele sale. Totodată, antrenorul SCM-ului a apreciat însă evoluţia echipei adverse. Tehnicianul a considerat că prestaţia sub aşteptări a trupei pe care o pregăteşte, în special din prima repriză, a fost decisivă pentru soarta meciului de sâmbătă, 12 octombrie.

„Brest a confirmat rezultatul excelent de la Podgorica”

„A fost cea mai slabă repriză de când eu sunt antrenor la Vâlcea! Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat! Am avut foarte multe ratări din situaţie clară de gol. Dar şi Sandra Toft a avut o evoluţie excelentă în poartă. Am comis multe greşeli individuale, tehnice, iar replierea nu a funcţionat deloc. În aceste condiţii, le-am uşurat munca handbalistelor de la Brest. Felicit echipa adversă, consider că a obţinut o victorie meritată. Brest a fost clar mai bună şi a confirmat astfel rezultatul excelent de la Podgorica. Noi am venit după o perioadă bună, după victorii cu CSM Bucureşti şi Bietigheim, pe teren propriu, însă, cel puţin în prima repriză, nu am jucat deloc la nivelul nostru. Sper să fie doar emoţiile de debut la primul nostru meci din deplasare în Liga Campionilor. Ţin să felicit încă o dată echipa din Brest pentru jocul bun pe care l-a făcut contra noastră”, a subliniat Pera.

„După primele două etape, Brest e favorită la locul 1”

Antrenorul principal al echipei din Sala Traian a fost întrebat apoi dacă SCM Rm. Vâlcea mai are vreo şansă de a termina pe primul loc în Grupa C, după eşecul de la Brest. „Mai sunt multe meciuri de jucat, nimic nu e decis. După cum a început grupa, Brest are însă prima şansă, dar depinde foarte mult acum de cum va şti să-şi gestioneze programul, atât din Liga Campionilor, cât şi din întrecerea internă. Cu toate echipele, îi va fi dificil! Am simţit şi noi lucrul acesta, pentru că am jucat din trei în trei zile. Şi din punct de vedere fizic, ne-am resimţit uşor în acest meci. Dar, după primele două etape din faza grupelor, pot spune într-adevăr că Brest are prima şansă la locul 1”, a conchis Florentin Pera.
Pera a fost însoţit la conferinţa de presă de sâmbăta trecută de jucătoarea iberică Mireya Gonzalez, care le-a vorbit jurnaliştilor din Hexagon chiar în limba franceză.