Handbal

Florentin Pera, după înfrângerea cu CSM Bucureşti: „Scorul final este mult prea mare faţă de ceea ce s-a întâmplat pe teren!”

488Vizualizari
După cel de-al doilea eşec inexplicabil în doar două săptămâni în faţa marii rivale CSM Bucureşti, antrenorul Florentin Pera a fost extrem de dezamăgit. Principalul de la SCM Rm. Vâlcea a spus că „tigroaicele” au câştigat meciul din Sala Traian datorită faptului că au avut o linie de 9 metri mai bună, unde au excelat Cristina Neagu (13 goluri) şi Barbara Lazovic (7).

„CSM Bucureşti a fost echipa mai bună şi a avut, din nou, în Jelena Grubisic, un portar în mare formă”

„Nu ne-am aşteptat la un asemenea rezultat, dar CSM Bucureşti a fost echipa mai bună şi a avut din nou în Jelena Grubisic un portar în mare formă, la fel ca în partida anterioară, din Liga Florilor! În ceea ce ne priveşte, am jucat la acelaşi nivel cu adversara doar în prima repriză. Scorul final este mult prea mare faţă de ceea ce s-a întâmplat pe teren! A fost o primă repriză echilibrată şi o repriză a doua în care, când CSM Bucureşti a luat avantaj, nu am mai reuşit să fim concentraţi. Ne-am grăbit în ofensivă, am irosit mingi preţioase, atac după atac, nu am mai avut răbdare, iar în apărare, din păcate, de această dată, nu ne-am mai achitat deloc de sarcini. Cel puţin faţă de Cristina Neagu şi Barbara Lazovic, cele care cred că au făcut diferenţa, în condiţiile în care au înscris multe goluri de la distanţă. Aici s-a pierdut meciul, le-am lăsat mult prea uşor să tragă la poartă, iar amândouă au prins o zi foarte bună. Pe final, am ratat din nou singuri cu portarul, astfel că, în loc să micşorăm diferenţa, adversarele ne-au dat gol chiar şi la ultima fază. Iryna Glibko a intrat destul de bine în joc, ne-a ajutat în anumite momente, însă nu e suficient. Cred că suferim la aruncările de la 9 metri”, a afirmat Florentin Pera.

„Am abordat cu foarte multă încredere acest joc, ne-am dorit enorm să câştigăm şi s-a văzut că am luptat”

Eşecul este cu atât mai dureros cu cât Florentin Pera a declarat că a pregătit foarte bine acest meci, numai că pe teren lucrurile au stat cu totul altfel. „Am abordat cu foarte multă încredere acest joc, ne-am dorit enorm să câştigăm şi s-a văzut că am luptat. Am şi riscat în anumite momente din repriza secundă, văzând că adversarele aruncă foarte mult de la distanţă, am încercat să jucăm mai avansat, am lăsat nişte spaţii în apărare şi nu am reuşit decât în anumite momente să recuperăm mingi. Bucureştencelor le-a ieşit totul, le-a mers foarte bine în primul rând linia de 9 metri, iar atunci când am jucat mai avansat, luând-o pe Cristina Neagu om la om, tot au găsit soluţii, pentru că le-a ajutat Barbara Lazovic. Din păcate, la noi nu s-a întâmplat acelaşi lucru. Cred că e o victorie meritată a echipei CSM Bucureşti, dar, repet, diferenţa e mult prea mare faţă de ce se întâmplă între două echipe şi faţă de ce s-a întâmplat acum pe teren!”, a încheiat antrenorul principal de la SCM Rm. Vâlcea.