luni, martie 8, 2021
Handbal

Florentin Pera, după partida cu Măgura Cisnădie: „Trebuie să tranşăm mult mai repede meciurile! Să nu mai dăm senzaţia că putem fi încurcaţi!”

155Vizualizari

• joia trecută, SCM Rm. Vâlcea a făcut o repriză secundă de vis cu Măgura Cisnădie

În runda intermediară care a avut loc săptămâna trecută, în Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a primit, pe teren propriu, în Sala Traian, vizita formaţiei Măgura Cisnădie. Partida a avut loc joi, 12 septembrie, şi s-a încheiat cu victoria clară a jucătoarelor pregătite de Florentin Pera, cu scorul de 27-17 (după 11-10, la pauză).
Aşa cum se observă, meciul a fost foarte echilibrat în prima repriză, în care sibiencele s-au ţinut scai de campioanele României şi nu le-au lăsat deloc să se detaşeze pe tabela de marcaj. Ce-i drept, de vină au fost ratările numeroase ale vâlcencelor, care au ratat de nouă ori în postură de unu la unu cu portarul advers. După pauză, „municipalele” au apăsat însă serios pe acceleraţie, s-au concentrat mai bine la finalizare, iar graţie şi intervenţiilor de senzaţie ale portăriţei Yuliya Dumanska, s-au desprins categoric, spre bucuria celor aproape 1500 de spectatori din tribune.
În această partidă, golurile formaţiei vâlcene au fost marcate de Ann Grete Norgaard (6), Asma El Ghaoui (5), Iryna Glibko (4), Samara da Silva Vieira (3), Marta Lopez Herrero (2), Mădălina Zamfirescu (2), Kristina Liscevic (1), Mireya Gonzalez (1), Alexandra Badea (1), Andreea Adespii Molnar (1) şi Alicia Fernandez Fraga (1).

Campioana României a urcat pe locul 1 în Liga Florilor după succesul cu Măgura Cisnădie

În urma victoriei la 10 goluri cu Măgura Cisnădie, SCM Rm. Vâlcea a preluat şefia în Liga Florilor, graţie golaverajului superior faţă de Corona Braşov, cealaltă echipă care mai avea maximum de puncte după trei etape (+23, faţă de +19).

Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea: „Au fost două reprize total diferite. Sunt nemulţumit de ce s-a întâmplat în prima, în mod special de numărul de ratări. Am suferit crunt în atac. Am irosit nouă situaţii de unu la unu cu portarul advers, adică exagerat de multe. Dacă am fi fructificat măcar jumătate din aceste ocazii, am fi avut un avantaj liniştitor încă de la pauză, de 4-5 goluri, iar meciul era tranşat mult mai repede. Sper să nu mai ratăm în cinci meciuri cât am făcut-o acum într-o singură repriză! Sper să fie meciul cu cele mai multe ratări din acest campionat. La pauză, am discutat cu fetele, iar ele au intrat mult mai motivate, mai atente şi mai concentrate. Am avut un procentaj mult mai bun la finalizare după pauză şi bineînţeles că am obţinut o victorie concludentă, care nu poate fi pusă la îndoială. Succesul ne-a urcat pe primul loc, un lucru care ne onorează, dar şi ne responsabilizează. Felicit toată echipa pentru felul cum s-a dăruit în apărare. Avem în continuare cea mai bună defensivă din România, graţie căreia am şi câştigat campionatul în sezonul trecut. Cel mai important e ca noi să jucăm întotdeauna la adevărata noastră valoare, iar atunci sigur că putem bate pe oricine! Trebuie să mai creştem în joc, acesta e lucrul cel mai important, să tranşăm mult mai repede meciurile. Să nu mai dăm senzaţia că putem fi încurcaţi”.