luni, iulie 15, 2024
Handbal

Florentin Pera, fără ajutoarele sale de pe banca tehnică, Mia Rădoi şi Ildiko Kerekes Barbu

1.37KVizualizari

• principalul SCM-ului începe campania de pregătire de vară fără secunzii săi de nădejde

De la reunirea echipei SCM Rm. Vâlcea, care a avut loc joi seară, la Sala Traian au lipsit, motivat, tinerele jucătoare Diana Ciucă, Roberta Stamin, Alexandra Badea şi brazilianca Samara da Silva Vieira.
Primele două au fost convocate de antrenorul Dragoş Dobrescu la reprezentativa de tineret a României şi vor absenta în prima parte a pregătirii pe care campioana României o va face în această vară. Ele vor intra în programul normal pus la punct de antrenorul Florentin Pera abia după turneul final al Campionatului European Under 19, care va avea loc în perioada 11-21 iulie, la Gyor, în Ungaria.
Pe de altă parte, Badea participă cu selecţionata ţării noastre la turneul final al Campionatului European Universitar, care se desfăşoară între 4 şi 10 iulie, în oraşul Bydgoszcz, din Polonia. Ea va face joncţiunea cu celelalte jucătoare de la SCM în cantonamentul de la Fundata – Cheile Grădiştei, ce va începe pe 11 iulie.
În schimb, „straniera” Samara da Silva Vieira se află acum în pregătiri cu naţionala Braziliei pentru Jocurile Panamericane care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august, la Lima, în Peru. Frumoasa sud-americancă va sosi în ţară în cea de-a doua jumătate a lunii august şi va merge cu echipa vâlceană la Bekescsaba, în Ungaria, unde SCM are programat un turneu amical pe 17 şi 18 august.

Mia Rădoi şi Ildiko Kerekes Barbu sunt la loturile naţionale ale României, Under 17 şi Under 19

Pe lângă cele patru handbaliste amintite, joi seară, nu au mai fost prezente la reunirea SCM-ului de la Sala Traian nici antrenoarea secundă, Mia Rădoi (care se află acum într-un stagiu de pregătire centralizată cu echipa de junioare – Under 17 – a României), şi nici antrenoarea cu portarii, Ildiko Kerekes Barbu (care e la lotul naţional de tineret, alături de Diana Ciucă şi Roberta Stamin).
Astfel, la începutul campaniei de vară, principalul Florentin Pera e nevoit să pregătească echipa fără ajutoarele sale de nădejde.

Sursă foto: Ionuţ Buharu (Hand-ball)