marți, decembrie 1, 2020
Handbal

Florentin Pera: „Sunt fericit că am făcut un joc bun împotriva echipei din Gyor. În special, prima repriză a fost bună pentru noi!”

75Vizualizari
La conferinţa de presă care a urmat meciului cu Audi ETO Gyor, de sâmbăta trecută, antrenorul Florentin Pera a ţinut să-şi laude elevele pentru evoluţia bună din Ungaria. Tehnicianul a amintit şi de condiţiile speciale în care s-a disputat jocul din Ungaria, SCM având o absenţă importantă (Iryna Glibko), iar două jucătoare care s-au antrenat foarte puţin din cauză că au fost infectate cu Covid-19 (Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez). În plus, Pera a spus că perioada de pregătire a meciului a fost foarte scurtă, din cauza jocului cu SCM Craiova, din campionatul intern, care a avut loc joi, cu doar 48 de ore înainte de partida de la Gyor.

„Am pierdut prea multe mingi şi am avut 11 ratări din postură de 1 la 1 cu portarul advers”

„Sunt fericit că am făcut un joc bun împotriva echipei din Gyor. În special, prima repriză a fost bună pentru noi! Echipa noastră a luptat extraordinar în defensivă şi am găsit soluţii şi în atac, unde am jucat chiar foarte-foarte bine. Sunt foarte satisfăcut de echipa mea, am luptat până la capăt şi e important acest lucru. Ne-a fost foarte greu în ultima perioadă, pentru că am avut probleme cu câteva jucătoare. Ne-a lipsit o piesă de bază, Iryna Glibko, care nu s-a simţit bine, iar Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez s-au antrenat doar patru zile. De asemenea, nici Alicia Fernandez Fraga nu a fost într-o formă bună, deoarece nu s-a pregătit deloc o săptămână, a simţit dureri şi nu a jucat decât vreo 15 minute, aşa că ne-a lipsit o altă jucătoare importantă la 9 metri. Apoi, cu două zile înainte, joi, am jucat un meci în Liga Florilor, iar vineri am făcut deplasarea la Gyor, aşa că doar sâmbătă ne-am antrenat pentru această partidă din Liga Campionilor. Şi poate că am cam resimţit acest lucru în repriza secundă, când n-am mai avut suficientă energie ca să ne luptăm cu adversarele. În opinia mea, am pierdut prea multe mingi şi am avut 11 ratări din postură de 1 la 1 cu portarul advers, o dată de la 7 metri. Acestea au fost problemele. Una peste alta, repet, sunt foarte satisfăcut de prima repriză, aş fi vrut mai mult şi de la cea de-a doua, dar Gyor a fost mai bună şi merită felicitările noastre pentru această victorie. Sper că următoarea săptămână va fi mai bună pentru noi”, a declarat Pera, după meciul din Ungaria.
Sursă foto: Facebook Gyori Audi ETO KC