duminică, aprilie 14, 2024
Fotbal Național

Florin Costea, director sportiv la FC „U” Craiova 1948

86Vizualizari
Florin Costea va împlini 39 de ani pe 16 mai, iar din această iarnă îndeplineşte un nou rol în fotbalul românesc. După o carieră îndelungată, în care a îmbrăcat tricoul a mai mult de 10 echipe, printre care s-au numărat şi cele mai importante două din România din ultimii 20 de ani (FCSB şi CFR Cluj), jucătorul vâlcean „a agăţat ghetele în cui”.
Fostul atacant va fi noul director sportiv la echipa FC „U” Craiova 1948, „mâna dreaptă” a patronului Adrian Mititelu, lucru anunţat de clubul din Bănie în urmă cu o săptămână, luni, 19 februarie. „Bine ai revenit, Florin Costea! Unul dintre cei mai importanți foști jucători ai echipei noastre va ocupa funcția de director sportiv în cadrul clubului nostru”, au dezvăluit conducătorii de la FC „U” Craiova 1948, pe Facebook.
În prelalabil, sâmbătă, 17 februarie, Florin Costea s-a aflat şi în tribună alături de Adrian Mititelu, la meciul dificil de pe teren propriu cu CFR Cluj (pierdut cu 3-1), echipă la care vâlceanul a evoluat în urmă cu aproape un deceniu. Aşa cum se cunoaşte, atacantul din Zăvoi a fost transferat în Bănie în 2006, de regretatul Marian Başno. El a fost golgheterul campionatului intern în sezonul 2008-2009, la egalitate cu Gigel Bucur, ambii marcând câte 17 goluri. Florin Costea a bifat şi şapte meciuri la naţionala României, pentru care nu a înscris însă deloc.
Sursă foto: Facebook FC U Craiova 1948