joi, februarie 25, 2021
Fotbal Național

Florin Costea, golgheterul Seriei a IV-a la finele turului. Află aici topul primilor marcatori!

838Vizualizari
La finele turului, Florin Costea (34 de ani) este golgheter în Liga a III-a! Atacantul de top al echipei Viitorul Dăeşti, cu aproape 200 de meciuri pe prima scenă a ţării (la FC „U” Craiova, FCSB şi CFR Cluj) şi peste 60 de goluri marcate, s-a dovedit a fi nu doar cel mai prolific jucător al formaţiei de la Fedeleşoiu, ci şi al Seriei e IV-a. „Cioară” a marcat de 11 ori în cele 15 etape şi e urmat în clasamentul golgheterilor seriei de un alt jucător care a evoluat la o echipă din partea inferioară a clasamentului, Claudiu Ghighilicea (ACSO Filiaşi) – cu 10 „boabe”. Altfel, echipa lui George Popolan mai are un alt fotbalist care ocupă un loc fruntaş în topul golgheterilor (George Neacşu), ce împarte treapta a treia pe podium cu Claudiu Bălan (de la FC „U” Craiova 1948).
Senegalezul Mansour Gueye (în vârstă tot de 34 de ani), care a fost cel mai bun marcator de la cealaltă echipă vâlceană din Liga a III-a, Flacăra Horezu, a strâns 7 goluri în tur. El a avut însă şi ghinionul că nu a mai jucat deloc în ultimele patru runde din toamnă. Pe de altă parte, în topul primilor 29 de golgheteri după primele 15 etape din tur se mai află un alt fotbalist de la Viitorul Dăeşti. Este vorba de Robert Pârvu (5 goluri), care a ajuns la această cotă şi datorită celor trei lovituri de la 11 metri transformate. În plus, tot 5 goluri (şi tot trei din penaltiuri!) a mai înscris un alt vâlcean, Bogdan Ţoiu, care a evoluat sub comanda lui Ştefan Nanu, la LPS Cetate Deva.

LIGA A III-A / SERIA A IV-A

Topul golgheterilor la finele turului
• 11 goluri – Florin Costea (Viitorul Dăeşti)
• 10 goluri – Claudiu Ghighilicea (ACSO Filiaşi)
• 9 goluri – Claudiu Bălan (FC „U” Craiova 1948, 2 din penalti), George Neacşu (Viitorul Dăeşti)
• 8 goluri – Marco Enciu (CS Comunal Dumbrăviţa), Marian Stoenac (FC „U” Craiova 1948)
• 7 goluri – Alexandru Baranyi (CSC Ghiroda şi Giarmata Vii), Dorin Codrea (CS Comunal Dumbrăviţa), Octavian Drăghici (CS Comunal Dumbrăviţa, 1 din penalti), Mansour Gueye (Flacăra Horezu), Dan Puie (Progresul Pecica), Andrei Sulea (Şoimii Lipova), Claudiu Vereş (Naţional Sebiş, 1 din penalti)
• 6 goluri – Erwin Bloj (CS Hunedoara), Sebastian Budur (CSC Ghiroda şi Giarmata Vii), Nicu Modan (Crişul Chişineu-Criş), Denis Rusu (Şoimii Lipova), Andrei Alexandru Vasinc (CS Hunedoara)
• 5 goluri – Alexandru Armăşelu (ACSO Filiaşi, 2 din penalti), Andrei Banyoi (Şoimii Lipova), Dacian Bârză (Fortuna Becicherecu Mic), Bogdan Burlă (Gloria Lunca Teuz Cermei), Andrei Făgărăşanu (CS Comunal Dumbrăviţa), Vlad Filimon (Şoimii Lipova), Andrei Hodiş (Fortuna Becicherecu Mic), Robert Pârvu (Viitorul Dăeşti, 3 din penalti), Szabolcs Szekely (Progresul Pecica), Bogdan Ţoiu (LPS Cetate Deva, 3 din penalti), Sebastian Velcotă (ACS Poli Timişoara, 1 din penalti)