miercuri, octombrie 21, 2020
Fotbal Județean

Florin Dinucu, despre îngheţarea competiţiilor sau declararea unor campioane false: „În vremuri extreme, un sezon se poate încheia şi în doi ani!”

295Vizualizari
Florin Dinucu, jucător la Viitorul Voiceşti (în Liga a V-a) şi antrenor licenţiat UEFA C, este de părere că sezonul actual trebuie să se încheie doar pe teren. Fotbalistul vâlcean crede că federaţiile nu trebuie să se grăbească cu declararea unor campioane false, ci să aştepte reluarea competiţiilor, aşa cum au recomandat chiar şi reprezentanţii UEFA. Mai ales în condiţiile în care nu se cunoaşte încă data exactă a sfârşitului pandemiei de Covid-19! În aceste condiţii, Florin Dinucu spune că există riscul ca nu doar sezonul actual să fie afectat, ci şi următorul, care ar putea să nici nu se mai reia la timp.
„În opinia mea, până ce pandemia de coronavirus nu se va încheia complet, e evident că nu se va mai putea juca deloc fotbal. Ar fi un risc prea mare! Nu poţi să reiei sezonul şi să ai câteva zeci de mii de oameni infectaţi pe zi. Prima oară, trebuie să ai siguranţa că nu se va mai muri de Covid-19, că nu se va mai îmbolnăvi nimeni şi că va apărea un tratament. Altfel, epidemia va izbucni din nou, dacă vor veni zeci de mii de oameni pe stadioane”, a afirmat Florin Dinucu.

„Ştie cineva sigur că în septembrie va putea reîncepe viitorul sezon, ca să ne grăbim să-l terminăm pe acesta?”

„Cum nimeni nu cunoaşte când se va termina pandemia de Covid-19, cred că nu e normal ca sezonul actual să se încheie înainte de a se desfăşura toate meciurile programate. De ce să fie oprite campionatele acum? Ce rost are să fie declarate nişte campioane mincinoase? Ştie cineva sigur că în septembrie va putea reîncepe viitorul sezon, ca să ne grăbim acum să-l terminăm pe acesta? Există riscul să bulversăm nu doar actualul campionat, ci şi pe cel viitor, care – dacă nu se va relua în septembrie sau octombrie – va trebui de asemenea să fie comprimat, iar atunci vor apărea, din nou, alte nemulţumiri. Poate că pandemia se va întinde până în iarnă sau până în primăvara anului viitor… În acest caz, ce sens are să strici atât sezonul actual, cât şi pe cel viitor, pentru că e evident că nu-l vei putea începe pe următorul în niciun caz în septembrie. E bine să lăsăm să treacă vremea, să se stingă epidemia, iar atunci când va fi momentul să se ia o decizie în privinţa încheierii sezonului actual şi a startului celui viitor. O decizie în acest sens poate fi luată într-o zi, nu e ceva la care trebuie să te gândeşti o lună. Cum s-a terminat criza, se întâlnesc oficialii UEFA, ai FRF, şi stabilesc cum se continuă campionatele! Repet, atâta timp cât nu poţi să estimezi un final exact al pandemiei, nu are niciun rost să te grăbeşti. Vom juca din nou doar când va fi linişte completă în lume, nu fotbalul e cel mai important până la urmă, ci viaţa!”, a adăugat Dinucu.

„Există şi posibilitatea – nedorită de nimeni, de altfel! – ca sezonul actual să se încheie tocmai în vara anului viitor”

„În aceste condiţii, în opinia mea, există şi posibilitatea – nedorită de nimeni, de altfel! – ca sezonul actual să se încheie tocmai în vara anului viitor. La vremuri grele, trebuie să te adaptezi şi să iei măsure extreme. Iar asta ar însemna să desfăşori un campionat în 2 ani. Adică, să-l începi în vara lui 2019 şi să-l închei abia în 2021. În acest caz, în toamnă sau în primăvara anului viitor, când epidemia se va încheia, sezonul actual va putea reîncepe de unde s-a întrerupt. E simplu! Până la urmă, nimeni nu a bănuit că ne va lovi Covid-19 şi va da totul peste cap. Tocmai din cauză că nimeni nu ştie când se va încheia pandemia de coronavirus, şi UEFA a mutat turneul Euro 2020 pentru anul viitor, astfel încât fiecare ţară în parte să aibă posibilitatea să încheie campionatele. Dacă virusul va dispărea între timp, sezonul se va întinde până în septembrie şi se va juca fotbal toată vara. Apoi, după 2-3 săptămâni de pauză, va putea începe viitoarea ediţie. Sunt convins însă că oficialii iau în calcul şi varianta extremă, ca anul competiţional să nu se încheie totuşi în 2020”, a mai declarat Florin Dinucu.