marți, iulie 7, 2020
Fotbal Județean

Florin Dinucu (Viitorul Voiceşti): Autorităţile au precizat că se poate relua fotbalul, dar numai cel profesionist. La judeţ, toţi jucătorii sunt amatori!

466Vizualizari
La mijlocul lunii mai, în videoconferinţa pe care a organizat-o cu şefii tuturor AJF-urilor din ţară, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a lăsat acestora mână liberă să decidă ce se va întâmpla cu campionatele judeţene din ţară şi cum vor fi desemnate campioanele, în speţă, echipele care vor participa la barajul de promovare în Liga a III-a.
Imediat, şi AJF Vâlcea a organizat şedinţe video cu oficialii cluburilor din cele trei ligi judeţene, pentru a-i întreba despre posibilitatea ca sezonul actual să mai fie reluat. Mai mult decât atât, echipele au primit chestionare (pe care bineînţeles că AJF Vâlcea nu le-a afişat şi pe site-ul oficial – doar nu era nevoie ca toţi factorii implicaţi, în speţă inclusiv jucătorii, să poată vedea exact despre ce e vorba, pentru că până la urmă şi părerea lor contează!), unde au trebuit să aleagă variantele de închidere a campionatelor. În această săptămână, va avea loc o nouă serie de videoconferinţe cu reprezentanţii echipelor din judeţ, în care se va lua o decizie în privinţa ediţiei 2019-2020.

„Echipele ar risipi într-o jumătate de lună toţi banii pe care îi au la dispoziţie în două campionate, pentru a plăti testele jucătorilor”

Chiar dacă au mai fost şi conducători care au susţinut că se va putea juca fotbal în această vară, condiţiile impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii sunt aproape imposibil de îndeplinit la judeţ, aşa că, în mod normal, sezonul actual trebuie să fie suspendat. De această părere este şi Florin Dinucu, jucător la Viitorul Voiceşti, care a precizat că nicio echipă din judeţ nu are resursele financiare necesare pentru izolarea şi testarea jucătorilor. „Din câte am înţeles, un test pentru Covid-19 costă vreo 250 de lei de jucător, ceea ce înseamnă că ar fi vorba de nişte cheltuieli enorme pentru echipe. Practic, s-ar risipi într-o jumătate de lună toţi banii pe care îi au la dispoziţie în două campionate doar pentru aceste teste. În aceste condiţii, reluarea campionatului reprezintă cu adevărat o dorinţă imposibilă, s-ar cheltui o grămadă de bani, iar apoi nu vor mai fi fonduri pentru a duce următorul sezon până la capăt. Nu ai cum să faci atâtea teste şi nici să treci peste perioada de izolare! În Liga I, e altceva, toţi fotbaliştii sunt permanent sub observaţie! La judeţ, nici posibilitatea de a organiza un play-off, între primele clasate din Liga a V-a, aşa cum s-a vehiculat, nu e valabilă, deoarece tot la cheltuieli imense se ajunge”, a subliniat Dinucu.
Jucătorul de la Viitorul Voiceşti, care a obţinut anul trecut şi licenţa de antrenor UEFA C, a mai precizat şi faptul că, până la urmă, reprezentanţii MTS şi MS au spus că se va putea relua fotbalul profesionist, nu şi cel de amatori, cum e la judeţ. „Conform dispoziţiilor pe care Guvernul le-a emis în ultima perioadă, s-a anunţat că se va putea relua fotbalul, dar la nivel profesionist. În rest, nimeni nu a spus că şi la judeţ va exista această posibilitate, unde sunt doar jucători amatori. Cel puţin, nu în lunile iunie sau iulie, ci probabil abia din august. Astfel, cea mai bună soluţie rămâne aceea pe care am prezentat-o deja, în speţă, ca sezonul actual să se încheie aici, iar următorul să înceapă mai devreme, în luna august”, a încheiat Florin Dinucu.