miercuri, decembrie 8, 2021
Fotbal Județean

Florin Dinucu (Viitorul Voiceşti): „Cu ajutorul Consiliului Judeţean, AJF trebuie să ia în calcul posibilitatea de a premia echipele clasate pe podium în toate cele trei ligi”

815Vizualizari

Jucătorul Florin Dinucu, de la Viitorul Voiceşti, l-a felicitat pe Adrian Comănescu pentru că a obţinut finanţare de la Consiliul Judeţean pentru fotbalul vâlcean. Acesta spune însă că e nevoie ca din banii primiţi de la instituţia condusă de Constantin Rădulescu să nu beneficieze direct doar arbitrii, ci şi jucătorii echipelor afiliate la AJF.

„Adrian Comănescu merită apreciat, pentru că s-a ţinut de cuvânt şi a obţinut ajutorul de la Consiliul Judeţean”

„Adrian Comănescu merită apreciat, pentru că s-a ţinut de cuvânt şi a obţinut ajutorul de la Consiliul Judeţean. Asta nu înseamnă însă că autorităţile locale nu trebuie să mai bage bani în echipele de fotbal. Momentan, suma respectivă nu ajută fotbalul în sine. Cei care vor beneficia cel mai mult de chestia asta sunt arbitrii şi observatorii, pentru că îşi vor lua banii la zi. Fotbaliştii nu vor avea de câştigat, decât prin creşterea confortului la bazele sportive. Dar, e nevoie de implicarea autorităţilor locale, care ar trebui să investească mai mult în modernizarea stadioanelor. Astfel, dacă o primărie aloca până acum 10 mii de lei pentru baremuri, cel puţin jumătate din acea sumă trebuie investită în baza sportivă, adică în construirea de vestiare cu apă caldă, îmbunătăţirea suprafeţelor de joc, echipamente şi mingi noi, stimulente pentru jucători, în aşa fel încât să nu beneficieze doar arbitrii de acest ajutor al Consiliului Judeţean, pentru că aşa se prezintă lucrurile în acest moment. Dacă nu se va întâmpla aşa ceva, ajutorul oferit nu e pentru jucători. Autorităţile locale sunt foarte mulţumite, dar nu şi fotbaliştii, care nu au niciun beneficiu”, a subliniat Florin Dinucu.

„AJF ar trebui să acorde numeroase premii individuale, pentru golgheteri, cei mai buni jucători, cei mai buni tineri”

Jucătorul de la Viitorul Voiceşti speră că, anul viitor, dacă AJF Vâlcea va beneficia, din nou, de ajutorul CJV, vor fi acordate numeroase premii la final de sezon, după modelul altor Asociaţii Judeţene de Fotbal din ţară. „Îi propun preşedintelui Adrian Comănescu să ia în calcul posibilitatea ca, vara viitoare, să premieze echipele clasate pe podium în toate ligile judeţene şi în seriile de la „Onoare”, dar şi să ofere câte un premiu fair-play pentru fiecare eşalon în parte. În plus, ar trebui să acorde numeroase premii individuale, pentru golgheteri, cei mai buni jucători ai seriei, cei mai buni tineri etc. Tot din banii proveniţi de la CJV, dacă se poate, să fie susţinute competiţiile organizate de echipe. Astfel, când are loc un turneu amical, AJF Vâlcea să achite onorariul arbitrilor delegaţi şi să acorde şi nişte premii, pe care să fie inscripţionat atât numele instituţiei, cât şi al CJV, ca să se vadă clar de unde provin”, a adăugat Florin Dinucu.