Fotbal Național

Florin Hidişan a pierdut lupta cu viaţa! Fotbalistul născut la Râmnicu Vâlcea a suferit de o boală incurabilă

459Vizualizari
Ziua de duminică, 11 septembrie, a fost una extrem de tristă pentru sportul-rege din ţara noastră, după ce s-a aflat că fotbalistul Florin Hidişan a pierdut lupta cu viaţa, el suferind de o boală incurabilă: cancer la stomac! În vara anului 2021, medicii l-au diagnosticat cu „formaţiune tumorală exulcerată pe curbura stomacală – metastaze”, aşa cum a dezvăluit impresarul său, Bogdan Apostu, la vremea respectivă.
De atunci, Florin Hidişan a urmat nenumărate şedinţe de chimioterapie, care i-au slăbit foarte mult corpul, până ce a ajuns să mai cântărească doar 43 de kilograme. Fostul fotbalist spera să meargă în SUA pentru a urma un tratament mai puternic, iar în sprijinul său au venit mulţi oameni implicaţi în sport, care au strâns o sumă importantă de bani. Din păcate, boala nu a mai avut răbdare, iar Florin Hidişan s-a stins pe patul de spital, la Cluj-Napoca, ultimul oraş în care a jucat fotbal.
Florin Hidişan s-a născut la Rm. Vâlcea, pe 28 iunie 1982, iar în cariera sa a evoluat la cel mai înalt nivel (în primele două eşaloane), pentru echipele Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internaţional Curtea de Argeş, FC Argeş Piteşti, CS Otopeni, FC Braşov, UTA Arad, Pandurii Tg. Jiu şi „U” Cluj. În Liga I, el a adunat 107 meciuri şi a marcat 7 goluri, în timp ce în cel de-al doilea eşalon al ţării a bifat 110 partide şi 8 goluri.
Sursă foto: gsp.ro