duminică, aprilie 11, 2021
Administrație

Florin Ionescu (primar Stoileşti) face apel la mai multă maturitate din partea guvernanților: Nu poți închide școlile, când ai doar 3 bolnavi de COVID într-o localitate!

85Vizualizari
Primarul PSD Florin Ionescu speră că, pe viitor, Guvernul va adopta o poziție mult mai constructivă în privinţa funcționării școlilor și a grădinițelor pe timpul pandemiei. Din punctul său de vedere, nu este tocmai normal ca, într-o comunitate ca Stoilești, cu sate răsfirate pe zeci de kilometri, să fie închise unitățile școlare, dacă sunt doar câteva cazuri.
„Oricând, pot apărea 4, 5, 6 cazuri – poate chiar într-o singură familie. Iar acea familie se izolează, deci, reduce riscul de răspândire. Situația aceasta nu ar trebui să afecteze elevii, care au nevoie de educație. De vreme ce incidența este foarte mică, nu poți trimite copiii acasă. Primarii ar trebui să aibă și ceva mai multă independență, deci, să analizeze cu colegii din aparatul administrativ și să ia măsurile necesare. Suntem foarte conștienți de impactul negativ pe care îl are COVID-19, dar, totuși, încercăm să-i ajutăm şi pe copiii. De exemplu, am avut un bolnav de coronavirus care nu locuiește în Stoileşti, deși are domiciliul în localitate. El a fost pus la noi! Chiar văzusem de curând că un viceprimar dintr-un sat foarte puțin populat era pozitiv cu COVID, și, pentru că incidența era de 6 la mie, satul respectiv a fost carantinat. El era singurul bolnav! E, totuși, destul de ciudat. Ar trebui să există o comunicare mai bună între noi, administrațiile locale și cei de la centrul județului… Mai ales când e vorba de elevi”, a explicat primarul PSD din Stoilești, Florin Ionescu.