duminică, aprilie 11, 2021
Administrație

Florin Mărăcine (primar Galicea) spune că se sifonează prea mulți bani publici pe cursuri de calificare, în loc să se investească în școli profesionale

258Vizualizari
Primarul Florin Mărăcine spune că statul are multe probleme de rezolvat, în special, în ceea ce privește gestionarea eficientă a banului public. Din punctul său de vedere, o mare problemă o reprezintă numeroasele cursuri de calificare, unde persoanele care se înscrie obțin o diplomă, pe care, mai apoi, nu o folosesc la nimic.
„Bani pentru proiectele adevărate, importante pentru comunități nu există. Mă refer la apă, canalizare, drumuri… E clar că sunt bani, dar se cheltuiesc aiurea. Văd foarte clar că e situația. Fondurile europene! Toată lumea vorbește despre ele, că sunt cu miliardele. Unde? De ce nu le putem accesa? Băgăm bani în cursuri de calificare, ca să îmbogățim niște șmecheri… Iar cei care termină aceste cursuri nu au învățat nimic, pentru că fie le-au făcut anapoda, fie nu i-a interesat. Câți s-au angajat mai apoi? De ce băgam bani în aceste proiecte inutile? Dacă vrei să înveți ceva, fă școli profesionale de calitate! Aud că avem 80 de miliarde euro de la Uniunea Europeană. Avem pe naiba! Aștept și eu să văd când vor sosi primii bani. În perioada 2014-2020, comuna Galicea nu a fost eligibilă pe niciun proiect, decât la un amărât de teren sintetic. Dar cică sunt bani! Dacă sunt, de ce nu sunt condiții mult mai ușor de îndeplinit?! Fac ghidurile de finanțare atât de complicate, că nu ai nicio șansă să obții bani. De ce? Pentru că nu sunt bani”, a comentat primarul PSD din Galicea, Florin Mărăcine.