Handbal

Florin Verigeanu (SCM Rm. Vâlcea): „Avem speranţe că vom juca meciul cu Metz, din sferturile Ligii Campionilor! Mizăm pe influenţa pe care cluburile puternice, ca Rostov, o au la sponsorul DELO şi la EHF”

213Vizualizari
În opinia lui Florin Verigeanu, preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, EHF îşi va da până la urmă acordul ca, anul acesta, Liga Campionilor să se încheie în septembrie, cu un Final 8, nu cu Final 4, ca în sezoanele trecute. Oficialul clubului din Sala Traian mizează pe influenţa pe care sponsorul principal al competiţiei feminine, Grupul DELO, o are la EHF. DELO Group este o companie de transport a containerelor cargo, care operează, în special, în porturile din Rusia, de la Mările Azov, Baltică şi Neagră. Aceasta e condusă de magnatul Sergey Shishkarev (52 de ani) – care ocupă şi funcţia de preşedinte al Federaţiei de Handbal din Rusia – şi le sponsorizează atât pe Rostov pe Don, cât şi pe Buducnost Podgorica, formaţii calificate în sferturi. Ambele n-ar mai putea participa în următoarea fază dacă s-ar recurge la varianta unui Final 4, doar cu echipele de pe primele două locuri în grupele principale (în speţă, doar cu Metz Handball, Team Esbjerg, Audi ETO Gyor şi Brest Bretagne).
„Cred că turneul final al Ligii Campionilor se va disputa totuşi cu opt echipe. Mizăm pe influenţa pe care cluburile puternice din Europa o au la DELO și EHF, ca să fim şi noi prezenţi la Budapesta. Cu siguranţă, acestea vor face tot posibilul să joace meciurile din sferturi”, a afirmat Florin Verigeanu.
Aşa cum se cunoaşte, din cauza pandemiei de Covid-19, oficialii forului de la Viena au amânat meciurile din sferturile competiţiei pentru septembrie, acestea urmând a avea loc la Budapesta, în aceeaşi locaţie unde se va disputa şi turneul pentru marele trofeu pe plan european. Partidele echipelor româneşti SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti – cu Metz Handball şi, respectiv, Audi ETO Gyor – ar trebui să se dispute joi, 3 septembrie, după care vor urma semifinalele şi finalele (sâmbătă şi duminică, 5-6 septembrie).