luni, iulie 13, 2020
Monden

Puţine locuri din România i-au căzut atât de mult la suflet Prinţului Charles. Printre ele, şi Drumul Mănăstirilor (Horezu – Arnota), pe unde a trecut şi Alexandru Ioan Cuza. Sărdărescu începe asfaltarea lui…

420Vizualizari

Trei dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Vâlcea sunt Mănăstirile Hurezi, Bistriţa şi Arnota, legate prin aşa-zisul „Drumul Mănăstirilor”. În anul 2005, zona a fost vizitată şi de Prinţul Charles al Marii Britanii. Acesta a mărturisit, mai apoi, că s-a simţit atât de bine la noi şi pentru că nu a fost recunoscut de locuitori, fapt care i-a asigurat liniştea de care avea nevoie. Pe-atunci, el a parcurs pe jos drumul dintre Hurezi şi Bistriţa şi, potrivit declaraţiilor făcute la vremea respectivă în presă, a fost fascinat atât de arhitectura celor două lăcaşe de cult, cât şi de peisajele naturale pe care nu le regăseşte acasă.
Pentru a da un plus de valoare tuturor acestor obiective, primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a anunţat că, săptămâna viitoare, va începe asfaltarea drumului, în localitatea pe care o conduce. Artera care leagă Hurezi de Bistriţa se numeşte Neagotă şi este una dintre cele mai vechi din Vâlcea şi poate chiar din România. Despre valoarea deosebită a acestui drum ne-a vorbit Ioan Mărăcine, care locuieşte în acea zonă. „Locuitorii din Neagotă cunosc foarte bine valoarea acestui drum, mai ales că, pe aici, a trecut inclusiv Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Despre el s-a scris oficial pentru prima oară prin anii 1600. De aceea, este şi atât de important să modernizăm Drumul Mănăstirilor. Din fericire, acesta va fi asfaltat începând de săptămâna viitoare şi sunt convins că da un plus de valoare turismului din zona noastră…”, a mărturisit Ioan Mărăcine.