luni, decembrie 6, 2021
Handbal

Focar de Covid-19 la SCM Rm. Vâlcea! Încă şase handbaliste sunt infectate! Echipa merge la Sf. Gheorghe fără mai mult de jumătate din lot

374Vizualizari
Săptămâna trecută, după apariţia celor trei noi cazuri de Covid-19 din lot (Marta Lopez Herrero, Maren Nyland Aardahl şi Diana Ciucă), oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au fost obligaţi să programeze o nouă serie de teste pentru restul lotului. Rezultatele au venit în seara zilei de marţi, 27 octombrie, şi au fost devastatoare pentru formaţia din Sala Traian. Astfel, încă şase componente de bază din echipă au fost depistate cu „virusul chinezesc”: Daciana Hosu, Cristina Florica, Ewgenija Minevskaja, Jelena Trifunovic, Zeljka Nikolic şi Asma Elghaoui.
Vestea i-a lăsat aproape fără cuvinte pe suporteri, mai ales că, în zilele următoare, va avea loc turneul Ligii Florilor de la Sf. Gheorghe. SCM Rm. Vâlcea va disputa patru meciuri la competiţia programată în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, iar cele nouă jucătoare infectate în prezent cu Covid-19 nu vor putea face deplasarea. În plus, formaţia din Sala Traian nu va conta nici pe Iryna Glibko şi Roberta Stamin (care sunt accidentate), în total, fiind vorba aşadar de 11 absenţe.

Staff-ul tehnic din Sala Traian mai are la dispoziţie doar nouă jucătoare din lotul de bază

În aceste condiţii, la Sf. Gheorghe, SCM va avea o componenţă destul de subţire, cu doar nouă jucătoare din lotul de bază. Este vorba de Marta Batinovic, Sara Rus (portari), Ann Grete Norgaard (extremă stânga), Alicia Fernandez Fraga, Kristina Liscevic (centri), Mireya Gonzalez Alvarez, Raluca Dăscălete, Daria Bucur (interi dreapta) şi Dana Marin (pivot).
Aşa cum se observă, până şi noua achiziţie Daria Bucur va participa la turneul din această săptămână, deşi n-a efectuat niciun antrenament cu echipa antrenată de Florentin Pera. La cele nouă jucătoare amintite mai sus, vor fi alipite încă două tinere de perspectivă de la Centrul Naţional de Excelenţă, de la Rm. Vâlcea.

Regulamentul FRH nu permite amânarea din cauza Covid-19 a partidelor din cadrul turneelor

Dacă în Liga Campionilor, SCM a putut să amâne meciul de sâmbăta trecută cu Borussia Dortmund, deşi avea deja trei jucătoare depistate cu Covid-19, în Liga Florilor situaţia e cu totul alta, pentru că şi regulile sunt diferite. FRH nu a permis reprogramarea partidelor din cadrul turneelor, aşa că, în caz de neprezentare, acestea sunt pierdute la „masa verde”, cu scorul de 10-0.
Iar Vâlcea nu poate lua în calcul în niciun caz aşa ceva, deoarece ar însemna practic pierderea titlului naţional (cum să mai recuperezi patru înfrângeri?), aşa că echipa va merge „obligat-forţat” la Sf. Gheorghe, cu restul handbalistelor din lot, în speranţa că va reuşi să obţină cât mai mult posibil. Şi sunt premize pentru ca formaţia din Sala Traian să obţină rezultate pozitive chiar şi cu această garnitură incompletă!

Meciul cu Minaur Baia Mare, de duminică, singurul care le dă dureri de cap oficialilor vâlceni

Norocul (dacă se poate spune aşa!) este acela că, la Sf. Gheorghe, Vâlcea va înfrunta două nou-promovate fără pretenţii (Crişul Chişineu-Criş şi Dacia Mioveni 2012) şi o echipă din subsolul ultimei ediţii (CSM Slatina), doar meciul cu Minaur Baia Mare fiind mai greu.
Dar, până la momentul disputării acestuia (duminică, 1 noiembrie, de la ora 11.00 – în direct pe TVR 2), staff-ul tehnic din Sala Traian are la dispoziţie două jocuri de rodaj (cu Slatina şi Chişineu-Criş). Duelurile pot fi utile pentru ca Florentin Pera (ce şansă că nu s-a infectat şi antrenorul principal al SCM-ului!) să pună la punct un mecanism de joc de avarie şi să se prezinte cât mai bine la confruntarea cu gruparea maramureşeană, care are ca obiectiv participarea într-o cupă europeană din sezonul viitor.

Programul meciurilor echipei SCM Rm. Vâlcea la turneul Ligii Florilor de la Sf. Gheorghe:

Etapa a 2-a
• Joi, 29 octombrie / Sala „Sepsi Arena”:
SCM RM. VÂLCEA – CSM SLATINA (Ora 11.00)
Etapa a 3-a
• Vineri, 30 octombrie / Sala „Kati Szabo”:
CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ – SCM RM. VÂLCEA (Ora 16.30)
Etapa a 4-a
• Duminică, 1 noiembrie / Sala „Sepsi Arena”:
SCM RM. VÂLCEA – MINAUR BAIA MARE (Ora 11.00)
Etapa a 5-a
• Marţi, 3 noiembrie / Sala „Sepsi Arena”:
DACIA MIOVENI 2012 – SCM RM. VÂLCEA (Ora 11.00)