miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

Focar de Covid-19 la Viitorul Pandurii Tg. Jiu! Viitorul Dăeşti se putea califica la „masa verde” în şaisprezecimile Cupei, dacă…

200Vizualizari
Miercurea trecută, Viitorul Dăeşti a făcut un meci eroic cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în turul 4 al Cupei României, fiind învinsă din cauza unui gol încasat în finalul prelungirilor, în minutul 119. La doar o zi după acea partidă, echipa gorjeană a raportat nu mai puţin de nouă cazuri pozitive de Covid-19. Printre cei depistaţi, s-au numărat şi doi fotbalişti care au evoluat în jocul de la Fedeleşoiu: Andrei Dragu (cel care a ratat penaltiul din timpul regulamentar, cu Viitorul Dăeşti) şi Alexandru Gîrbiţă. DSP Gorj a dispus ca activitatea sportivă să fie sistată în întregime pentru şapte zile, până la efectuarea unor noi teste, iar staff-ul tehnic şi jucătorii care sunt negativi la Covid-19 se află în izolare.
În aceste condiţii, formaţia antrenată de Flavius Stoican şi-a amânat duelul din deplasare cu SCM Gloria Buzău, care era programat sâmbătă, 24 octombrie, în etapa a 9-a a Ligii a II-a. În plus, există pericolul ca gorjenii să nu joace nici restanţa cu Aerostar Bacău (din etapa a 5-a), de miercuri, 28 octombrie, pe care riscă s-o pierde astfel la „masa verde”. În regulamentul FRF, se spune că un meci nu se poate amâna de două ori, echipa din cauza căreia se întâmplă acest lucru fiind penalizată cu o înfrângere prin forfait. Cum Aerostar Bacău a fost vinovată de reprogramarea meciului în prima fază (tot din pricina cazurilor de Covid-19), şi aceasta va pierde jocul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu cu 3-0!
Mai în glumă, mai în serios, dacă virusul chinezesc era descoperit mai devreme la echipa gorjeană, meciul de la Fedeleşoiu nu s-ar mai fi disputat, iar Viitorul Dăeşti ar fi acces la „masa verde” în şaisprezecimile Cupei României. Iar asta deoarece, în competiţia knock-out, meciurile nu se pot amâna!