sâmbătă, iunie 6, 2020
Diverse

Fosta mare handbalistă Roxana Cherăscu a povestit perioada minunată ca profesoară la Olanu: „Copiii au plâns când le-am spus că voi pleca! Mi-au dat scrisori superbe, de dragoste, care mi-au topit inima!”

857Vizualizari

Roxana Cherăscu este una dintre handbalistele cu care fosta mare echipă a Vâlcii, CS Oltchim, făcea, în urmă cu câţiva ani, spectacol pe plan european. După retragerea din activitate, ea a luat decizia – foarte inspirată, am spune noi!!! – de a fi profesoară de Educaţie Fizică şi Sport. Roxana a impresionat încă de la început, când a luat examenul de titularizare cu cea mai mare notă din Vâlcea. A fost o performanţă uriaşă, în condiţiile în care, mai tot timpul, era plecată cu echipa de handbal. De doi ani, ea a predat la Şcoala Olanu, unde a petrecut poate cele mai frumoase momente din viaţă.
„Elevii mă iubesc atât de mult, încât, atunci i-am anunţat că, din această toamnă, mă voi muta în Râmnic, la Şcoala Nr. 10, au început să plângă. Mi-au trimis iinclusiv scrisori: «Vă iubim mult doamnă, nu plecaţi de la noi…!» Am plâns atât de mult, chiar şi după ce am ajuns acasă… Când vezi fericirea din ochii copiilor nu îţi mai trebuie nimic altceva. Sunt minunaţi… Nu e nimic mai frumos decât să lucrezi cu ei. Ideea e că nu mai puteam rămâne la Olanu, mai ales că am familie, copil şi vreau să stau mai mult aproape de el. Drumul dus-întors, până la Olanu, îmi lua destul de mult timp. Haideţi să vă mai spun ceva: am câştigat Cupa Cupelor la handbal! Aveţi cuvântul meu de onoare că nici atunci nu am primit atât de multe telefoane, ca acum, să mai rămân, să nu plec… Este o bucurie uriaşă, care te motivează şi îţi dă puterea să faci tot ce îţi doreşti… Acestea sunt cele mai frumoase momente, pe care le păstrezi pentru totdeauna în suflet. Aş dori să le mulţumesc copiilor, profesorilor din Olanu, dar şi autorităţilor locale, pentru aceste momente. Le promit că voi face tot posibilul să îi mai vizitez pe viitor”, a mărturisit Roxana Cherăscu.