Fotbal Național

Foştii antrenori din Zăvoi, Claudiu Niculescu şi Erik Lincar, se luptă pentru promovare în Liga I

241Vizualizari
Beneficiind de acceptul a 15 dintre cele 18 cluburi angrenate în competiţie, Federaţia Română de Fotbal a decis ca sezonul actual al Ligii a II-a să se încheie cu un play-off la care să participe primele şase clasate. Acestea se vor înfrunta doar într-o singură manşă şi vor porni la drum cu jumătate dintre punctele acumulate în primele 24 de etape.
Astfel, din 4 iulie, se vor bate pentru promovare în Liga I şi două echipe pregătite de doi foşti tehnicieni care au trecut şi pe la Rm. Vâlcea, în urmă cu câţiva ani. Este vorba de Claudiu Niculescu (CS Mioveni) şi Erik Lincar (Turris-Oltul Tr. Măgurele). În cariera lor, ambii au antrenat-o pe Damila Măciuca, iar ulterior şi pe CSM Rm. Vâlcea, după ce echipa din Zăvoi a fost preluată de fraţii Dan şi Laurenţiu Niţu.
Erik Lincar a stat pe banca tehnică a alb-verzilor în 2012-2013 şi a obţinut promovarea istorică în Liga a II-a, după care, în 2014, a pregătit-o, pentru scurt timp, şi pe CSM Rm. Vâlcea. Cam în aceeaşi ani (2013-2014), dar în perioade diferite, Claudiu Niculescu s-a aflat mai întâi la timona formaţiei Damila Măciuca, iar apoi la CSM Rm. Vâlcea, după schimbul de echipe dintre fraţii Niţu şi Cătălin Rufă.

Lincar, două mandate într-un sezon la Turnu Măgurele. Niculescu a preluat echipa din Mioveni din etapa a 24-a

Aşa cum se cunoaşte, la finele sezonului trecut, Erik Lincar a promovat-o pe Turris-Oltul Tr. Măgurele în Liga a II-a, după ce a terminat pe locul 1 în Seria a III-a a Ligii a III-a, din care a făcut parte şi Flacăra Horezu. El a început şi actualul campionat ca antrenor al echipei teleormănene, dar a demisionat după etapa a 9-a, din cauza unor divergenţe de opinie cu finanţatorul Valentin Dragnea. Ulterior, între etapele a 12-a şi a 16-a, fostul tehnician de la Damila Măciuca şi CSM Rm. Vâlcea a condus-o pe Concordia Chiajna. Erik Lincar a părăsit repede gruparea ilfoveană şi s-a întors la Turris-Oltul Tr. Măgurele, din etapa a 22-a.
În ceea ce-l priveşte pe Claudiu Niculescu, acesta a preluat formaţia CS Mioveni chiar din runda 24-a (ultima care s-a desfăşurat normal în Liga a II-a).
Sursă foto: Dinamo 1948 / ProSport