marți, octombrie 27, 2020
Sporturi

Fostul boxer Mihai Obreja (51 ani) povestește cum s-a vindecat de Coronavirus: „Nu am luat niciun medicament. Am slăbit însă 4 kg, aveam frisoane, dureri musculare. Secretul meu a fost…”

3.88KVizualizari
Recent, după ce s-au întors din Londra, fostul boxer Mihai Obreja și soția sa, Eliza au fost depistați pozitiv cu COVID-19, adică, noul Coronavirus. În timp ce partenera sa de viață s-a internat la Institutul „Matei Balș”, el a ales o altă metodă, neconvențională, însă care l-a ajutat să scape de virusul puternic: terapia prin sport.
„Recunosc că a fost un sentiment ciudat, foarte neplăcut, pe care nu îl mai experimentasem. Virusul s-a manifestat violent: am avut frisoane, tuse seacă, dureri musculare. Am slăbit 4 kilograme… Nu am avut însă niciodată temperatura mai mare de 37.5. Am decis să mă vindec singur… M-am izolat și am făcut sport mereu, în toată perioada aceasta. De la alergări pe bandă, până la box cu sacul și nu numai. Am făcut și saună. Nu am luat niciun medicament. A mers! Important e să stai bine psihic și vei învinge boala. Totul e în mâinile tale! De tine depinde dacă vei fi sau nu un învingător”, a povestit Mihai Obreja.

Fost medaliat pe plan național, acesta a mai mărturisit că îi e foarte dor să revină în circuitul boxului. El a fondat CS Thunder Rm. Vâlcea, club unde maestrul Jean Preda a cucerit mai multe medalii pe plan național.
„Iubesc foarte mult sportul, mai ales că am făcut și încă fac box… De fapt, practic, fac cam toate sporturile: fotbal, tenis de picior, tenis de masă, atletism. Iubesc mișcarea! Sportul înseamnă sănătate, echilibru și disciplină. Nu pot trăi altfel! În fiecare zi, mă antrenez câte o oră și jumătate minim. Fac asta de când mă știu, și la cel mai intens nivel”, a mai spus fostul boxer, care, zilele trecute, a impresionat pe Facebook, prin două videoclipuri scurte, în care „lovește sacul de box” ca la 20 de ani și sare coarda de parcă „vine urganul”.