vineri, februarie 26, 2021
Fotbal Național

Fotbal în ADN! Străbunicul lui Adi Popa a muncit la construirea stadionului din Horezu în anii ’60. Bunicul alerga la fel de iute ca și el, iar, Dănuț, tatăl său, a luat locul 3 pe țară la un concurs de penaltiuri. Povestea frumoasă a patru generații de oameni dedicați balonului rotund…

396Vizualizari

În familia lui Adrian Popa, actualmente, antrenor-jucător la Viitorul Dăești, fotbalul curge prin vene de cel puțin patru generații. Străbunicul său, Dumitru Popa, om simplu, de la țară, a contribuit la construirea actualului stadion, la începutul anilor ’60, pe vremea când se căra piatră cu căruța pentru amenajarea terasamentului. Mai apoi, bunicul lui Adi, tot Dumitru, a jucat fotbal la echipa locală.

„Tatăl meu se asemăna foarte mult cu fiul meu, Adi. Avea aceeași viteză pe teren, aceleași mișcări. Și acum mi-l aduc aminte foarte bine cu juca. Era trup și suflet pentru echipă. După ce el s-a lăsat de fotbal, am intrat eu pe teren. Îmi amintesc că am câștigat locul 3 pe țară la un concurs de bătut penaltiuri. Pe-atunci, nu aveam echipamente de joc și ni le-au împrumutat cei de la UTA Arad. A venit rândul fiului meu, Adi, să joace… Este cel mai frumos lucru din univers pentru mine. E un model al meu, tot ceea ce mi-am dorit…”, a povestit Dănuț Popa, de profesie inginer agronom.

Acesta își iubește atât de mult orașul, încât a făcut și o teză de doctorat pentru Horezu. De aici, și respectul și dragostea transmise către unicul său copil, Adi Popa.

„Adi este un băiat de un bun simț cum rar vezi. Și nu spun asta că este băiatul meu… El este corect, foarte implicat în tot ceea ce face. Îi prevăd un viitor foarte frumos. E un luptător din naștere… Peste tot unde a jucat, lumea l-a iubit. A lăsat numai lucruri frumoase în urma lui… Acum, el antrenează Viitorul Dăești și sunt convins că va reuși să aibă rezultate deosebite și acolo. Sunt cu sufletul aproape de el, dar și la echipa de fotbal Flacăra Horezu, de care mă leagă momente unice”, a completat Dănuț Popa.